HDP Ne Yapacak?

Partinin 11 Şubat'ta gerçekleştirilecek 3. Olağan Büyük Kongresi öncesinde eş genel başkanlık için aday belirleme çalışmaları devam ediyor

Haberler 13.01.2018 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDPnin 11 ubatta gerçekletirilecek 3. Olaan Büyük Kongresi öncesinde e genel bakanlk için aday belirleme çalmalar devam ederken, e genel bakanlardan birinin erkek, dierinin kadn ve birinin Türk, dierinin ise Kürt kökenli olmas öngörülüyor.

Eski HDP Milletvekili Hasip Kaplann açklamalarnn ardndan parti içerisindeki tartmalar devam ederken, kongre çalmalar da sürüyor.

E genel bakan adaylarnn etnik kökenleri üzerinden konuulmasndan rahatsz olan parti yönetimi bir yandan da çözüm önerilerini tartyor.

Edinilen bilgilere göre, konuulan formüllerden birisi de e genel bakanlardan birinin erkek, dierinin kadn ve birinin Türk, dierinin ise Kürt kökenli olmas eklinde öne çkyor.

HDP milletvekilleri, parti içi tartmalarda bu öneriyi sunarken, HDPnin kurulu sürecinde de benzer tartmalar nedeniyle Türk ve Kürt kökenli e genel bakan dengesini salamak için Erturul Kürkçü ile Sebahat Tuncel e genel bakanla seçilmiti.

Öneriye ilikin HDP TBMM Kadn Grubu ile partinin bileenlerinde yer alan kadnlarn önümüzdeki günlerde bir araya gelerek kongrede kadnlarn adayn belirlemesi bekleniyor.

- E genel bakanlardan biri milletvekili olacak

HDP E Genel Bakan Selahattin Demirta gibi partinin öne çkacak olan e genel bakannn Meclis dndan bir isim olmas önerisine ise scak baklmyor. Yaplan tartmalarda e genel bakann milletvekili olmasnn, Genel Kuruldaki konumalara katlmas ve partiyi daha iyi yönetebilmesi açsndan önemli olduu vurgulanrken, kadn e genel bakann dardan gelebilecei görüü arlk kazanyor.

Kimi milletvekilleri ise Demirta ve Yüksekda örneinde olduu gibi e genel bakanlardan birinin daha fazla öne çkmasnn parti içinde bir hiziplemeye yol açtn ifade ederek, bunun yaanmamas için bu dengeyi iyi koruyacak adaylarn belirlenmesine ilikin önerilerini partinin ilgili organlarna iletti.

Öte yandan HDP Genel Merkezinde kongreye ilikin kurulan komisyon il ve ilçe tekilatlarndan önerilerini almay sürdürürken, önümüzdeki günlerde bileenlerin de katlm ile gerçekletirilecek konferanslarda isimlerin netletirilmesi bekleniyor.

- Bilgenin ismi öne çkyor

Demirtan tutuklanmasnn ardndan bir anda partinin vitrin ismi haline gelen ve yapt konumalarla parti içerisinde de beeni toplayan Parti Sözcüsü Ayhan Bilgenin ismi son tartmalarla birlikte daha da öne çkmaya balad.

HDP Grup Bakanvekili Filiz Kerestecioluna kadn e genel bakanlk önerisinin götürüldüü fakat Keresteciolunun bunu kabul etmedii örenildi.

Ana Sayfaya Git