HDP önündeki eylemde 210'uncu gün

PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 134 aile, HDP binası önündeki oturma eylemini, koronavirüs salgını nedeniyle sosyal mesafe kuralına göre, 210'uncu günde de sürdürdü. Adana'dan gelen ve oğlu Engin (20) için eylemine devam eden Kamile Küçükdağ, koronavirüs salgını da olsa oturmayı sürdüreceklerini belirtip, güvenlik güçlerine teslim olması için çocuğuna çağrı yaptı.

Haberler 30.03.2020 - 10:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

13 K ALESNE KAVUTU, SEN DE KAç GEL

Oluna terör örgütünden kaçmas için çarda bulunan Küçükda, 209 gündür buradayz, eylemimizi devam ettireceiz. Olum gelmeden ben buradan gitmeyeceim. Koronavirüs de olsa biz eylemimizden vazgeçmeyeceiz. Olum, gel askerimize teslim ol, askerden zarar gelmez. Onlar size yalan söylüyor, Asker ikence yapar, ceza verir diye. Kesinlikle öyle bir ey yok. Bak, 13 kii teslim olup ailesine kavutu; sen de teslim ol, kaç gel olum. Seni çok özledim. Ben sana kefen giydirmek istemiyorum, damatlk giydirmek istiyorum. O zalimlerin elinden frsatn bulursan kaç gel dedi.

HDPDEN BR AçIKLAMA BEKLYORUZ

Baba evket Bingöl de olu Tuncay için oturma eylemi yaptn aktararak, 209 gündür eylemlerini sürdürdüklerini dile getirdi.

Teslim olan çocuklarn dier ailelere de umut olduuna, bu nedenle saylarnn her geçen gün arttna iaret eden Bingöl, HDPden gelip bize açklama yapmasn bekliyoruz çünkü çocuklarmz onlar götürdü. çocuklarmz onlardan istiyoruz. Olum Tuncay eer beni görüyorsan, duyuyorsan, nerede asker ve polis görürsen onlara teslim ol. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git