HDP: Tutuklu milletvekili Zeydan kelepçelenmeyi kabul etmediği için hastaneye götürülmedi

HDP, Edirne Cezaevi'nde Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile birlikte aynı odada kalan Hakkari Milletvekili Abdulah Zeydan'ın, kelepçe ile götürülmeyi redettiği için hastaneye götürülmediğini açıkladı.

Haberler 17.08.2017 - 08:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Genel Merkezi, Edirne Cezaevinde kalan ve midesinde rahatszlk bulunan HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydann avukatlar aracl ile gönderdii açklamay paylat. HDPli Zeydan, midesindeki rahatszlktan dolay yaklak 20 gün önce kelepçe taklmadan Trakya Üniversitesi Hastanesine götürüldüünü, tetkikler ardndan rahatszln tehisi için kolonoskopi yaplmas gerektii söylendii ve bunun için 15 Austosta hastaneye götürülecei bilgisi verildiini söyledi. Kolonoskopi için 5 gün boyunca ar perhiz ve ilaç tedavisi uyguladn belirten Abdullah Zeeydan, açklamasnn devamnda öyle dedi:

KELEPçEYE TRAZ ETT çN

Hastaneye götürüleceim vakit gelince, çileri Bakanlna bal jandarma personeli, aldklar talimat gerei kelepçe taklacan söyledi. Bunun üzerine, polisi katleden IDliye kelepçe takma talimat vermeyen çileri Bakanlnn, halkn iradesini temsil eden HDP milletvekiline kelepçe taklmas talimatn kabul etmediimi, bunu kabul etmem durumunda halkn iradesine saygszlk yapm olacam beyan ettim. çileri Bakanlnn milyonlarn iradesini temsil eden ve halen dokunulmazl devam eden bir milletvekiline kelepçe dayatmas, AKP iktidarnn halkmza kar kin ve nefretinin pratiklemesidir. Neye mal olursa olsun, halkmzn bize emaneti olan temsil iradesini, halkmza layk bir ekilde ve onurla tayacamzdan kimsenin üphesi olmasn.

Ana Sayfaya Git