HDP'de vekil isyanı!

Eski HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan partideki "oligarşiye" isyan ederek, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Haberler 26.11.2019 - 10:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aslan, 25inci ve 26nc dönemde HDPden Mardin ve Batman milletvekili olarak görev yaptn söyledi. HDP Genel Merkezi yönetimini eletiren Mehmet Ali Aslan, Kurulu felsefesi ve ilkelerinden uzaklap, eksen kaymas yaayan ve bu çerçevede hizipçi birtakm gruplarn güdümüne giren HDPnin mevcut genel merkez yönetimi ile salkl ve anlaml ekilde yol almak, mümkün olmaktan çkmtr. Gelinen süreçte HDP, kendi tabanna, referans ald halknn deer ve gelenekleriyle arasna mesafe koyarak, sermayesini önemli oranda tüketmitir. Halknn deil bir ksm marjinal gruplarn rotasn izler hale getirilmitir. HDP içindeki tüm görev ve sorumluluklarm bugünden itibaren geride braktm, sivil ve siyasal hayatma devam edeceimi deklare ediyorum diye konutu.

HABER MERKEZ

Eski HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, partisinden istifa etti.

Aslan, bir otelde düzenledii basn toplantsnda, 25. ve 26. dönemde HDP Mardin ve Batman milletvekili olarak görev yaptn söyledi. Parti genel merkezince ortaya konan ayrmc ve ötekiletirici tutum ve davranlar hep bir gün düzelir diye sineye çektiklerini belirten Aslan, Gelinen noktada özellikle isim vererek belirtmek isterim ki, partinin örgütlenmeden sorumlu bakan yardmclarndan Alican Önlü ve türevlerinin ahsmzda halklarmza kar gelitirdikleri hakaretvari ifadeler ve ötekiletirici tavrlar ve söylemler yenilir yutulur olmaktan çkmtr. ifadelerini kulland.

-HDP, ilkelerden sapmtr

Alican Önlü Whatsapptan kendisine Bir daha HDP ve Demirta azna alma, çünkü ikisini de kirletiyorsun, partiden uzak kalman daha hayrl. içerikli mesaj gönderdiini anlatan Aslan, öyle konutu:

Biz, siyaseti deerler ve dürüstlük temelinde yapmaya çalp bu ekilde inananlardanz. Zira siyaseti gerçek hayatmzn bir yansmas olarak görmekteyiz. Bize göre siyasette ilerlemek için her yol mubah deildir, olamaz da. Yukarda bahsi geçen ahs ve etrafndaki kümelenen kliklerce oluturulan oligarik yaplar HDP içinde siyaset yapmay olanaksz hale getirmitir. Oysaki HDPnin kurulu felsefesi zümrecilikten, grupçuluktan ve belli bir snfn tasallutuna kar, çoulculuu esas alan bir ruha sahipti. Son 2 yldr hzla fabrika ayarlarndan çkan HDP, ilkelerden sapmtr.

- Bizce kabul edilemezdir

Aslan, genel merkez yönetiminin Kürt halk bata olmak üzere bölge insannn temsil yeteneini büyük ölçüde erozyona urattn savunarak, unlar söyledi:

Siyaset bir üslup ve adap meselesidir ayn zamanda. Temsil ettiimiz duruu ve pozisyonu ahsmda ötekiletirerek yalnzlatrma, itibarszlatrma çabalarnn, parti yönetimini bilgilendirdiimiz halde, mevcut genel merkez parti yönetimince de sessizlik içinde izlenmesi beni yol ayrmna getirmi bulunmaktadr. Zira ilgili klik ya da kliklerin eylem, söylem ve tavrlarnn HDP gibi bir parti içinde ho görülüyor olmas bizce kabul edilemezdir.

-ç entrikalar da, kurtlanan aaç gibi partiyi kemirip bitirmitir

Partide farkl fikir ve düüncelerin ifade ansnn bu hizipçi güruh tarafndan bertaraf edilmesinin hazin bir durum olduunu belirten Aslan, öyle devam etti:

HDP d basklardan deil, genel merkezde dönen iç entrikalardan dolay halkn desteini kaybetmi ve zayflamtr. ç entrikalar da, kurtlanan aaç gibi partiyi kemirip bitirmitir. Kurulu felsefesi ve ilkelerinden uzaklap eksen kaymas yaayan ve bu çerçevede hizipçi birtakm gruplarn güdümüne giren HDPnin mevcut genel merkez yönetimi ile salkl yol almak mümkün olmaktan çkmtr. Son yerel seçimlerde kaybettiimiz 37 belediye bunun açk bir ispatdr.

- Marjinal gruplarn rotasn izler hale getirilmitir

Özellikle de muhafazakarlarn tasfiye edildiinin altn çizen Aslan, unlar kaydetti:

Tasfiyecilik kanseri, ve liyakatsizlikten kaynakl doku uyumazl olduu sürece partiden büyük ve etkin kopular kaçnlmaz olacaktr. Unutulmamaldr ki yozlaan iktidarlar zevale mahkum olduu gibi, yozlaan muhalefette zevale mahkumdur. Özgün ve farkl olan ötekiletirerek, ayrtrma, ve itibarszlatrma pratikleri, partiyi souk sava dönemindeki yer altna inmi marjinal sol örgütler düzeyine indirgeyecek seviyelere ulatn büyük üzüntü ile izlemekteyiz. Gelinen süreçte HDP kendi tabanna, referans ald halknn deer ve gelenekleriyle arasna mesafe koyarak, sermayesini önemli oranda tüketmitir. Halknn deil, bir ksm, marjinal gruplarn rotasn izler hale getirilmitir.

Aslan, HDP içindeki tüm görev ve sorumluluklarm bugünden itibaren ayrldn sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git