HDP'den her sandığa 3 görevli

HDP, Diyarbakır'da kurulacak 3 bin 300 sandığın güvenliği için 9 bin kişi görevlendirdi. HDP İl Eşbaşkan Yardımcısı Mustafa Akengin, çıkarılan yasayla birlikte Sandık Kurulu Başkanlığı'nda artık siyasi parti temsilcilerinin bulunmayacağına dikkat çekerek, "Sandık güvenliği konusunda kafamızda büyük bir soru işareti var" dedi.

Haberler 27.05.2018 - 11:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakr l Örgütü, 24 Haziranda kurulacak sandklarn güvenliine ilikin hazrlklarn ksmi olarak tamamlad. 4ü merkez olmak üzere Diyarbakrn 17 ilçesinde, bir milyon 24 bin seçmen 24 Haziranda sandk bana gidecek. Bin 35 mahallesi bulunan Diyarbakrda geçtiimiz yl 16 nisanda yaplan referandum seçiminde, 3 bin 43 sandk kuruldu. Bu seçimde sandk says artrlarak, 3 bin 300e yükseltildii ifade edildi.

HER LçEDE 5 AVUKAT GÖREV ALACAK

Sandklarn güvenlii için ise, dier partiler gibi HDPda partili görevlendirdi. 9 bin kii görevlendiren HDP, oy kullanm srasnda oluacak herhangi bir hukuksuzlua kar da her ilçede 5 avukat görev alacak. HDP Diyarbakr l Örgütü Seçimlerden Sorumlu Ebakan Yardmcs Mustafa Akengin, HDPnin kentteki seçim ve sandk güvenliine ilikin yaplan hazrlklar hakknda bilgi verdi. Seçim güvenlii için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Saadet Partisi temsilcileriyle görü alveriinde bulunduklarn belirten Akengin, Kendi asil üyelerimiz ve müahitlerimizi tamamladktan sonra CHPye de üye verme konusunda destek olacaz dedi.

Krsal kesimlerde önceki seçimlerde blok oy kullanldn, bu hukuksuzlua kar tedbir aldklarn belirten Akengin, Yasa d bir oy kullanm olduunda arkadalarmz, direkt seçim kurulunda hazr bulunan arkadamz arayacak. Buradaki arkadamz ise konuyu direk olarak Seçim Kurulu Bakanlna yazl bir ekilde iletecek ve hemen müdahale etmesini isteyecek. Bu oylara kar böyle bir tedbir alacaz diye konutu.

SADECE MEMURLAR BULUNACAK

Daha önceki seçimlerde Sandk Kurulu Bakanl için siyasi partilerin de asil üye verdiini ve bu üyeler arasnda sandk kurulu bakan seçildiini hatrlatan Akengin, ancak çkarlan yasalar ile bu seçimde artk siyasi parti temsilcilerinin bulunmayacan söyledi. Akengin, Daha önceki seçimlerde sandk kurulu bakan için çekilen kurada siyasi partilerin asil üyeleri de vard. Bunlar da seçilebiliyordu. Ancak, bu seçimde yaplacak kura çekiminde sadece devlet memurlar bulunacak dedi.

SANDIK BAKANLARININ SEçM

Sandk bakanl için yaplacak kura çekimine dikkat çeken Akengin, Bu kura çekimini; seçim kurulu bakan, seçim kurulunda görevli müdür ve bir memur yapacak. Olmas gereken ise tüm siyasi partilerin asil üyelerinin de orada hazr olmas. Kura çekilip çekilmeyeceini kimse bilmeyecek. Muammal, berrak olmayan bir durum. effaf bir seçimden bahsediyoruz, hilenin ve kirliliin karmad bir seçim sisteminden bahsediyoruz. Endielerimiz var diye belirtti.

TEMSLCMZ DE BULUNSUN

Sandk Kurulu Bakanl ve ilgili tüm ilçe seçim kurullarna resmi yaz yazdklarn ifade eden Akengin, Sandk kurulu bakanlk seçiminde bizim de temsilcimiz hazr olsun. Buna izin verilmiyorsa, memur listelerinin bizim tarafmza verilmesini istiyoruz. O listelerin tam olup olmadndan emin olmak istiyoruz. Yasal olarak tüm yazmalarmz yaptk. Takip edeceiz diye kaydetti.

Ana Sayfaya Git