HDP'den yeni yargı paketi eleştirisi

HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç "Önümüzdeki hafta itibarıyla Meclis'te görüşülecek olan yargı paketinde ihtiyaca cevap verecek düzenlemeler yer almamıştır. Bu paketle Türkiye'de toplumun yargıya olan güveninin artmasını beklemek mümkün değildir"

Haberler 26.09.2019 - 10:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Grup Bakanvekili Hakk Saruhan Oluç, Önümüzdeki hafta itibaryla Mecliste görüülecek olan yarg paketinde ihtiyaca cevap verecek düzenlemeler yer almamtr. Bu paketle Türkiyede toplumun yargya olan güveninin artmasn beklemek mümkün deildir. dedi.

Oluç, parti genel merkezinde düzenledii basn toplantsnda, dün itibaryla yarg paketinin kendilerine iletildiini belirterek, pakete ilikin deerlendirmelerde bulundu.

Anayasa Mahkemesi Bakanvekili Engin Yldrmn bir konferansta, yarg sistemine güven son derece düük. cümlesini kullandn hatrlatan Oluç, Türkiyede yargnn tarafl ve baml bir mekanizma haline geldiini, toplumda yargya olan güvenin büyük ölçüde krldn ileri sürdü.

HDPden yeni yarg paketi eletirisi

Oluç, Türkiyenin evrensel hukuk ilkelerine uygun demokratik bir yarg reformunu gündemine almas gerektiini vurgulayarak, unlar söyledi:

Bize iletilmi olan ve önümüzdeki hafta itibaryla Mecliste görüülecek olan yarg paketi demokratik bir yarg reformu nitelemesini hak edecek bir paket deildir. Burada bir reformdan söz etmek mümkün deildir. htiyaca cevap verecek düzenlemeler bu pakette yer almamtr. Bu paketle Türkiyede toplumun yargya olan güveninin artmasn beklemek mümkün deildir.

Oluç, parti olarak hazrladklar ve yol temizlii adn verdikleri yarg reformu strateji metnini Adalet Bakanl, siyasi partiler ve sivil toplum kurulularna ilettiklerini vurgulayarak, Bu, 27 kalemden oluan yol temizlii metnidir. Bu metinde hangi TCK ve TMK maddelerinin deitirilmesi ya da ortadan kaldrlmas gerektii yer alyor. diye konutu.

Ana Sayfaya Git