HDP'li başkanlar tebriklerini aldı!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü, yerel seçimlerde elde ettiği başarı dolayısıyla partinin il binasında tebrikleri kabul etti. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Selçuk Mızraklı ve Eşbaşkanı Hülya Alökmen Uyanık ile birlikte ilçe belediye Başkanları ile eşbaşkanlarının katıldığı etkinliğe, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Berdan Öztürk ve HDP milletvekilleri de dahil oldu.

Haberler 05.04.2019 - 01:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Etkinlikte konuan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakr l Ebakan Garip Kandemir, 31 Mart seçimlerinde elde ettikleri baary Öcalana armaan ettiklerini söyledi. Açlk grevlerine dikkat çeken Kandemir, Kürt halk bu yürüyüü ile özgürlüe ulamak üzere. afakta özgürlük görünüyor dedi.

MIZRAKLI: BAHAR GELD, GÜNE DODU

Tebrikleri kabul eden Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Bakan Selçuk Mzrakl, 31 Mart seçim sonuçlarnn Kürt halknn baars olduunu belirterek, Sizlerin baarsn kutlamak için toplandk. Basklara ramen mücadelemize sahip çkmann baarsdr. Onura, iradeye sahip çkmann baarsdr. Sonuç olarak tüm bu zorlu süreci baaryla atlattk. Asl bundan sonra youn bir çabaya girieceiz. Gasp ve talan edilen ehrimizi daha iyi bir hale getireceiz. Talan etmi olabilirler, belediye kaynaklarn yandalarna aktarm olabilirler, tüm kaynaklarmz peke çekmi olabilirler. Bizler her defasnda küllerinden nasl doduysak, bu seferde birlikte olmann gücüyle yeniden baaracaz. Bahar geldi, güne dodu, hayallerimizi gerçekletireceiz diye konutu.

BRLKTE KAZANDIK, BRLKTE BAARACAIZ

HDPnin izledii seçim stratejisinde baarl olduklarn ifade eden Mzrakl, Bar siyaseti etkili oldu. Bizler bar mücadelesini bütün damarlar ile öreceiz. Gasp edilen yerel yönetimlerimizi yeniden kazandk. Bizler derman olmaya geliyoruz. Ta üstünde ta brakmayacaz diyenlere kar, ta üstüne ta koymaya geliyoruz. Kentimizi güçlendireceiz. Birlikte kazandk, birlikte baaracaz ifadelerini kulland.

HALKLA EL ELE VERECEZ

Ebakan Hülya Alökmen Uyank ise kent halkna teekkür ederek, Kadnlarn emei ile zafere ulatk. 31 Martta kayyumlara cevap verdik. Amed halkyla el ele vererek, çalmalarmza balayacaz dedi.

KAYYUMA KARI SEçM KAZANDIK

Etkinlikte konuan DTK E Bakan Berdan Öztürk, 31 Mart yerel seçim sonuçlarna ilikin unlar söyledi: Devletin bütün imkanlar elinde olan AKP ve MHPye kar seçim atlattk. Ne olursa olsun Kürt halk iradesine sahip çkt. Kürt halkn bir kez daha kutluyorum..

Açlk grevi eylemlerine ilikin konumasn sürdüren Öztürk, devamla unlar söyledi: Tarihi bir süreçten geçiyoruz. Bir yandan Kürt halkna yönelik zulüm uygulayanlar var. Dier yandan direnen, soykrm siyasetine kar direnen bir halk gerçeklii var. Zulme kar sesini yükseltenler, faizmi yenmitir. Bugün Leyla Güven öncülüünde 148 gündür devam eden bir direni var. Cezaevlerinde, Avrupann bir çok kentinde eylemler sürüyor dedi.

Ana Sayfaya Git