HDP'li başkanlar tebriklerini aldı!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü, yerel seçimlerde elde ettiği başarı dolayısıyla partinin il binasında tebrikleri kabul etti. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Selçuk Mızraklı ve Eşbaşkanı Hülya Alökmen Uyanık ile birlikte ilçe belediye Başkanları ile eşbaşkanlarının katıldığı etkinliğe, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Berdan Öztürk ve HDP milletvekilleri de dahil oldu.

HDP'li başkanlar tebriklerini aldı!

Etkinlikte konuşan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Eşbaşkanı Garip Kandemir, 31 Mart seçimlerinde elde ettikleri başarıyı Öcalan’a armağan ettiklerini söyledi. Açlık grevlerine dikkat çeken Kandemir, “Kürt halkı bu yürüyüşü ile özgürlüğe ulaşmak üzere. Şafakta özgürlük görünüyor” dedi.

MIZRAKLI: BAHAR GELDİ, GÜNEŞ DOĞDU

Tebrikleri kabul eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Selçuk Mızraklı, 31 Mart seçim sonuçlarının Kürt halkının başarısı olduğunu belirterek, “Sizlerin başarısını kutlamak için toplandık. Baskılara rağmen mücadelemize sahip çıkmanın başarısıdır. Onura, iradeye sahip çıkmanın başarısıdır. Sonuç olarak tüm bu zorlu süreci başarıyla atlattık. Asıl bundan sonra yoğun bir çabaya girişeceğiz. Gasp ve talan edilen şehrimizi daha iyi bir hale getireceğiz. Talan etmiş olabilirler, belediye kaynaklarını yandaşlarına aktarmış olabilirler, tüm kaynaklarımızı peşkeş çekmiş olabilirler. Bizler her defasında küllerinden nasıl doğduysak, bu seferde birlikte olmanın gücüyle yeniden başaracağız. Bahar geldi, güneş doğdu, hayallerimizi gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

‘BİRLİKTE KAZANDIK, BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ’

HDP’nin izlediği seçim stratejisinde başarılı olduklarını ifade eden Mızraklı, “Barış siyaseti etkili oldu. Bizler barış mücadelesini bütün damarları ile öreceğiz. Gasp edilen yerel yönetimlerimizi yeniden kazandık. Bizler derman olmaya geliyoruz. Taş üstünde taş bırakmayacağız diyenlere karşı, taş üstüne taş koymaya geliyoruz. Kentimizi güçlendireceğiz. Birlikte kazandık, birlikte başaracağız” ifadelerini kullandı.

‘HALKLA EL ELE VERECEĞİZ’

Eşbaşkan Hülya Alökmen Uyanık ise kent halkına teşekkür ederek, “Kadınların emeği ile zafere ulaştık. 31 Mart’ta kayyumlara cevap verdik. Amed halkıyla el ele vererek, çalışmalarımıza başlayacağız” dedi.

KAYYUMA KARŞI SEÇİMİ KAZANDIK

Etkinlikte konuşan DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk, 31 Mart yerel seçim sonuçlarına ilişkin şunları söyledi: “Devletin bütün imkanları elinde olan AKP ve MHP’ye karşı seçim atlattık. Ne olursa olsun Kürt halkı iradesine sahip çıktı. Kürt halkını bir kez daha kutluyorum..”

Açlık grevi eylemlerine ilişkin konuşmasını sürdüren Öztürk, devamla şunları söyledi: “Tarihi bir süreçten geçiyoruz. Bir yandan Kürt halkına yönelik zulüm uygulayanlar var. Diğer yandan direnen, soykırım siyasetine karşı direnen bir halk gerçekliği var. Zulme karşı sesini yükseltenler, faşizmi yenmiştir. Bugün Leyla Güven öncülüğünde 148 gündür devam eden bir direniş var. Cezaevlerinde, Avrupa’nın bir çok kentinde eylemler sürüyor” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz