HDP'li Encü'nün davasında tahliye yok

ŞIRNAK Cumhuriyet Başsavcılığının hakkında yürüttüğü soruşturma kapsamında 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce tutuklu yargılanan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü'nün bugün görülen 5'inci duruşmasın da da tahliye çıkmadı ve duruşma 12 Mayıs tarihine ertelendi.

Haberler 22.04.2017 - 08:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnak Cumhuriyet Basavclnca hakknda yürütülen soruturma kapsamnda 4 Kasm 2016 tarihinden beri terör örgüt propagandas yapma iddiasyla tutuklu yarglanan HDP rnak Milmletvekili Ferhat Encünün yarglanmasna devam edildi. rnak 2nci Ar Ceza Mahkemesinde bugün görülen durdumaya Encü, tutuklu bulunduu Kandra F Tipi Cezaevinde SEGBS yoluyla katld. Durumadaya, Encünün yaknlar, avukatlar, HDP rnak Milletvekilli Aycan rmez ve HDP ile DBP yöneticileri katld.

TAHLYE STEMNE RED

Encü savunmasnda, mahkemeye ilk çkt günde de yargya veremeyecei hiç bir hesabn olmadn söylediini belirterek, çileri Bakan Süleyman Soylu, geçtiimiz günlerde tutuklu HDP E Genel Bakan Figen Yüksekdaa yönelik sarf ettii PKKye srtn yaslyordu, imdi dört duvar arasnda hangi duvara istiyorsa srtn yaslasn sözleri vard. Bu söylem bile bizim hakkmzda nasl karar alndn açk bir ekilde gösteriyor. Burada yargy tartmyoruz. Maalesef baz savc ve hakimler iktidarn kontrolüne girmi durumda dedi.

HDP rnak Milletvekili Ferhat Encünin avukatlar müvekkillerinin tahliyesini talep ederken, mahkemeye mütalaasn sunan savc ise Ferhat Encünün, Örgüt üyeliinden cezalandrlmasn istedi. karar için ara verenh mahkeme daha sonra durumay 12 Mays tarihine erteledi.

Ana Sayfaya Git