HDP'li Sancar: Sandık güvenliğinden endişeliyiz

MARDİN'in Derik İlçesi'nde referandum çalışması kapsamında esnafı ziyaret eden HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, "Seçim güvenliğinden endişeliyiz. Sandıkların güvenliğinden de, seçim çalışmalarının düzgün yürütülmesinden de endişeliyiz" dedi.

Haberler 21.03.2017 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Derik lçesine referandum çalmalar kapsamnda esnaf ziyaret eden HDP milletvekili Mithat Sancar, l Bakan Ali Aslan ve Derik ilçe Bakan Salih Tekin ile parti yöneticileri Hayr broürlerini datt. Sancar, referandum çalmalar kapsamnda halkn yaklaan nevruz bayramn da kutlad. Esnafa oylarna sahip çkmas konusunda uyarlarda bulunan HDPli Sancar, referandumda sandklardan Hayr çkacana inandn belirterek, öyle dedi:

SANDIKG ÜVENL

Burada normal, olaan ortam yok. Herhangi bir seçim artlar da yok. Gördüünüz gibi her tarafta güvenlik görevlileri, çalmalar da zorlukla yürütebiliyoruz. Ancak, milletvekilleri geldiinde biraz rahat hareket edebiliyoruz. Burada seçim, sandklarn güvenliinden, seçim çalmalarnn düzgün yürütülmesinden endieliyiz, ama elimizden geleni yapacaz. Özellikle köy, sandk birletirmeler konusunda ciddi kayglarmz var. Orada seçimlere üsulsuzluk kartrlaca konusunda ciddi üphelerimiz var. Bunu engellemek için de uraacaz. Bütün gücümüzle bu referandumda hayr çkmas için uraacaz.

Ana Sayfaya Git