HDP'li Taşçıer seçmeli dersi Meclis'e taşıdı

HDP Diyarbakır Milletvekilli İmam Taşçıer, okullarda seçmeli ders olarak verilen Kürtçe'nin, yetersiz kalan öğretmen kontenjanıyla ilgili gerekli çalışmaların yapılıp yapılmayacağına dair Milli Eğitim Bakanlığı'na soru önergesi verdi.

Haberler 19.02.2020 - 11:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakr Milletvekilli mam Taçer, okullarda seçmeli ders olarak verilen Kürtçenin, yetersiz kalan öretmen kontenjanyla ilgili gerekli çalmalarn yaplp yaplmayacana dair Milli Eitim Bakanlna soru önergesi verdi.

SEçMEL DERS MECLSE TAIDI

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk tarafndan yantlamas talebiyle verilen önergede Kürtçenin seçmeli ders olmasyla birlikte okullarda örencilere Kürtçe ders verecek öretmen ihtiyac doduu hatrlatlmasnda bulunularak, lk yllarda Kürtçe brannda lisans mezunu bulunmadndan ücretli öretmenlik formülüyle bir çözüm gelitirilmitir. Sonrasnda ise Kürtçe seçmeli dersinin öretmen kadrosu ilk olarak 2014 ylnda Kürt Dili ve Edebiyat bölümü örencilerinin mezun olmasyla açlmtr. u an kadrolu olarak görevde bulunan Kürtçe dersi öretmen says ile öretmen ihtiyacnn ne kadar olduu bilinmemektedir. Kürtçe öretmen kontenjan ile ilgili bakanlnz tarafndan çalma yaplp yaplmad kamuoyu tarafndan merak edilmektedir denildi.

Meclise sunulan önergede Selçukun yantlamas talebiyle u sorular yöneltildi:

YANIT STENLEN SORULAR

*Kürtçe seçmeli ders, 2012-2013 eitim öretim ylndan itibaren her eitim yl kaç örenci tarafndan tercih edilmitir?

*Kürtçe branndan kadrolu öretmen atamalar yaplm mdr? Yaplm ise atamalarn yllara göre dalm nedir?

*llere göre Kürtçe Öretmen say dalm nasldr? Hangi ilde kaç kadrolu Kürtçe ders veren öretmen bulunmaktadr?

*Son eitim öretim yl olan 2019-2020de Kürtçe seçmeli dersi için açlan snf says kaçtr? llere göre dalm nasl olmutur?

*Son iki ylda Kürtçe ders seçiminde azalma olduu görülmektedir. Azalma olmu ise nedeni nedir?

*2020 yl içinde bakanlnz tarafndan Kürtçe Öretmen atamalaryla ilgili çalma yaplmakta mdr? Kürtçe Öretmen atamalaryla ilgili kontenjan açlm mdr?

Ana Sayfaya Git