HDP’li Taşçıer: Kürtler Biden’a gönül verdi

HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, ABD’nin dış politikalarının başkana değil, ABD çıkarlarına göre belirlendiğini söyledi.

Haberler 12.11.2020 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABDdeki bakanlk seçimlerinin sonuçlar hakknda Rdawa konuan Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakr Milletvekili mam Taçer, ABD d politikalarnn Pentagon tarafndan belirlendiini belirtti.

mam Taçer, Pentagon 30-40 yllk strateji çiziyor ve adm adm uyguluyor. Bu politika Ortadou ve Kürdistanda da bu ekilde uygulanyor. Fakat Ortadou politikas günübirlik deiiyor. Bu nedenle ABD de Ortadou için çizdii tüm hedeflerine ulaamad dedi.

KÜRTLER GÖNÜL VERDLER

Özellikle ABD Bakan Trump döneminde bu deiken politika Kürdistan özelinde aça çkt diyen Taçer, Kürtler için iyi eyler yapm olabilir ama bilerek yada bilmeyerek Kürtlere kar da durdu. Kürtlerin daha çok hak sahibi olmasn istemedi. Güney Kürdistandaki bamszlk referandumunda bunu gördük, yine Rojavada bunu gördük diye konutu.

Demokrat Parti aday Bidenn Kürtlerle daha fazla iliki gelitirecei yönünde bir beklenti olduuna dein Taçer, Bidenn bu konuda açklamalar da vard. Fakat yine de ABDnin d politikas bakana deil ABDnin çkarlarna göre belirleniyor. çkarlar neyi gerektiriyorsa onu uygulayacaklardr. Ama yine de Kürtler bir ekilde Bidena gönül veriyorlar. çünkü Trump dört yllk bakanl döneminde Kürtlere pek yaklamad ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git