HDP’li Taşçıer: Kürtler Biden’a gönül verdi

HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, ABD’nin dış politikalarının başkana değil, ABD çıkarlarına göre belirlendiğini söyledi.

HDP’li Taşçıer: Kürtler Biden’a gönül verdi

ABD’deki başkanlık seçimlerinin sonuçları hakkında Rûdaw’a konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, ABD dış politikalarının Pentagon tarafından belirlendiğini belirtti.

İmam Taşçıer, “Pentagon 30-40 yıllık strateji çiziyor ve adım adım uyguluyor. Bu politika Ortadoğu ve Kürdistan’da da bu şekilde uygulanıyor. Fakat Ortadoğu politikası günübirlik değişiyor. Bu nedenle ABD de Ortadoğu için çizdiği tüm hedeflerine ulaşamadı” dedi.

KÜRTLER GÖNÜL VERDİLER

“Özellikle ABD Başkanı Trump döneminde bu değişken politika Kürdistan özelinde açığa çıktı” diyen Taşçıer, “Kürtler için iyi şeyler yapmış olabilir ama bilerek yada bilmeyerek Kürtlere karşı da durdu. Kürtlerin daha çok hak sahibi olmasını istemedi. Güney Kürdistan’daki bağımsızlık referandumunda bunu gördük, yine Rojava’da bunu gördük” diye konuştu.

Demokrat Parti adayı Biden’ın Kürtlerle daha fazla ilişki geliştireceği yönünde bir beklenti olduğuna değin Taşçıer, “Biden’ın bu konuda açıklamaları da vardı. Fakat yine de ABD’nin dış politikası başkana değil ABD’nin çıkarlarına göre belirleniyor. Çıkarları neyi gerektiriyorsa onu uygulayacaklardır. Ama yine de Kürtler bir şekilde Biden’a gönül veriyorlar. Çünkü Trump dört yıllık başkanlığı döneminde Kürtlere pek yaklaşmadı” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz