HDP'li vekiller Latin Amerika'da Türkiye'yi karalamaya devam ediyor

Latin Amerika ziyaretlerinde Türkiye'deki Kürtlerin soykırım riskiyle karşı karşıya olduğu ithamında bulunan HDP'li milletvekilleri kara propagandayı sürdürüyor.

Haberler 21.08.2019 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Latin Amerika ziyareti kapsamnda Arjantine gelen HDP Mardin Milletvekili Ebru Günay ve HDP Diyarbakr Milletvekili Garo Paylan, yerel basna açklamalar yapt.

Clarin gazetesine konuan ikiliden Günay, Aznlk olup da Erdoana kar olan herkes, sonunda hapse girebilir, ikence görebilir ve öldürülebilir. Kaç yanda olduu veya hangi etnik kökene mensup olduu hiç mühim deil. iddiasnda bulundu.

Günay, Suriyedeki terör örgütü YPG/PKKy savunarak, Kürtler olarak Suriyenin kuzeyinde elde ettiimiz baarlar Türkiye için hiçbir tehlike ve tehdit içermiyor. Erdoan bize bask uygulamak için bundan faydalanyor ama bu sadece onun Kürt fobisinin bir parças. imdi uluslararas güçlerin desteiyle bölgedeki konumunu güçlendirmek istiyor. ifadelerini kulland.

HDP Diyarbakr Milletvekili Garo Paylan da Türkiyede muhalefetin Cumhurbakan Erdoana kar olmasna ramen bunun demokratik olduu anlamna gelmeyeceini iddia etti.

1915 olaylarna ilikin Ermeni iddialarna gönderme yapan Paylan, 110 yl önce Türkiyede her türlü suçu ileyen bir sultan vard. Ermeniler, muhalefetin iktidara gelmesiyle baz eylerin deieceine inanyor. Ancak geçmite muhalefet, iktidara geldiinde sultandan da zalim davranarak Ermeni soykrmn gerçekletirdiler. Ben Kürt arkadalarm u ekilde uyaryorum. Erdoandan kurtulmak Türkiyede demokratik bir rejime sahip olacamz anlamna gelmiyor. dedi.

Paylan, Türkiyeye kar d güçlerin desteini isteyerek, Eer Türkiyenin iledii suçlar cezasz kalrsa dünyadaki dier ülkelerin de ayn suçu ilemesi için bir örnek tekil edebilir. Bu yüzden biz bu bask rejimini durdurmak için uluslararas destek bekliyoruz. ifadelerini kulland.

HDPli vekiller Arjantinde daha önce verdikleri bir röportajda da Kürtlerin soykrm riski altnda olduklarn iddia etmilerdi. Paylan, sözde Ermeni soykrmn yaand ortamn bugün Türkiyede mevcut olduunu ileri sürmütü.

Ana Sayfaya Git