HDP'li vekillerin çocukları nerde

Eruh'ta HDP'ye sert sözlerle yüklenen Bakan Soylu, "Kendi vekilleri çocuklarını dağa göndersinler, onlar terörist olsun o zaman. Sizin çocuklarınızdan benim Kürt kardeşimin çocuklarından ne istiyorlar? Kendi çocuklarını göndersinler." dedi.

Haberler 20.03.2019 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çLER Bakan Süleyman Soylu, HDP E Genel Bakan Pervin Buldann 40 yllk mücadele tarihimizi 31 Martta taçlandracaz sözlerine sert tepki gösterdi. Soylu, Kürtlerin bu corafyada tarihinin 40 yl olmadn, asrlara dayandn belirterek, Bunlar PKKya, Kandile tapmlar. Baka tapnaklar yok, bunlarn tapnaklar Kandildir. Bizim teslimiyetimiz Allahadr dedi.

Soylu HDPyi de eletirerek, unlar söyledi Kendi vekilleri, kendi çocuklarn daa göndersinler. Haydi göndersinler. Onlar terörist olsunlar o zaman. Sizin çocuklarnzdan, benim Kürt kardeimin çocuklarndan ne istiyorlar? Onlar kendi kzlarn göndersinler. Eer böyle hayvanca bir muameleye maruz brakmak istiyorlarsa. Ben onlara milletvekili demem.

SRT-çileri Bakan Süleyman Soylu, çeitli ziyaret ve temaslarda bulanmak üzere Siirte geldi. Siirt Havaalannda Vali Ali Fuat Atik ve protokol üyeleri tarafndan karlanan Bakan Soylu, Eruh ilçesine geçti. Bakan Soylu, Eruhta 15 Temmuz Demokrasi Meydannda partisince düzenlenen mitinge katld. Eruh Belediyesinin önemli çalmalar yaptn belirten Bakan Soylu, Eruhta çok güzel hizmetler gerçekletirildi. Bir taraftan çocuklarmzn okumas için onlara eitim yardmndan, eitim desteinden tutun da çok güzel admlar Eruhta attk. Bundan memnun musunuz? Eer HDP devam etseydi, bu hizmetler yaplacak myd? Onlarn derdi bakadr. Bir evladnz, olarak söylüyorum onlarn derdi hizmet deildir. Onlarn derdi bu ülkeye huzur gelsin deildir. Onlarn derdi Eruhlu doktor, mühendis olsun deildir. Dertleri, çocuklarnz alp daa götürmektir. Orada ellerine kalanikof verecekler. 13-14 yandaki kzlarmz alp daa götürecekler, orada onlara hanmefendiler beni affetsin, tecavüz, taciz edecekler, bir daha annesinin babasnn yüzüne bakacak hale getiremeyecekler. On yllardr böyle yapyorlar. Bizi kökümüzden, barmzdan ayrmak istiyorlar. Kardeliimizden ayrmak istiyorlar. Bunu yaparken hiçbir deer tanmyorlar. Ne cami, ne ezan, ne bayrak, ne kardelik hiçbir deer tanmyorlar dedi.

BAKA TAPINAKLARI YOK, BUNLARIN TAPINAKLARI KANDLDR

PKKnn bölgenin kalknmamas için Amerikaya hizmet ettiini kaydeden Bakan Soylu HDPyi de eletirerek, unlar söyledi: Kendi vekilleri, kendi çocuklarn daa göndersinler. Haydi göndersinler. Onlar terörist olsunlar o zaman. Sizin çocuklarnzdan, benim Kürt kardeimin çocuklarndan ne istiyorlar? Onlar kendi kzlarn göndersinler. Eer böyle hayvanca bir muameleye maruz brakmak istiyorlarsa. Ben onlara milletvekili demem. u asaletli insanlarn temsil edecek bir karakterleri yoktur. Onlarn ii gücü Kandili, terörü temsil etmektir. Allahnz seviyorsanz onlar buradan silip atalm

Soylu, HDP E Genel Bakan Pervin Buldann 40 yllk mücadele tarihimizi 31 Martta taçlandracaz sözlerine sert tepki göstererek öyle dedi;

10 yl önce dindar, Ben dindarm diyemezdi. Bugün herkes gösünü gere gere Ben dindarm diyor. Kürt, Ben Kürdüm diyemezdi. Bugün herkes Ben Kürdüm diyebiliyor. Alevi, Ben Aleviyim diyemiyordu. Bugün Ben Aleviyim diyebiliyor. Herkes kendini ifade edebiliyor. Türkiyenin 15- 20 yl öncesini de biliyoruz. Nasl sorunlar yaadn biliyoruz. Bugün Türkiyede herkesin kendisini ifade ettii, herkesin yarna umutla bakt bir ülke olabilmek için güçlü admlar atyor. Ama Pervin Buldan çkm diyor ki 40 yllk mücadele tarihimizi 31 Martta taçlandracaz. Peki Kürt kardelerim sizlere sesleniyorum; Kürtlerin bu corafyada tarihi 40 yllk mdr? çocuklarmz köksüz bir hale getirmek istiyorlar. Bunlar cahillik ortaya koyuyorlar. Bunlar PKKya, Kandile tapmlar. Baka tapnaklar yok, bunlarn tapnaklar Kandildir. Bizim teslimiyetimiz Allahadr. Yoksulluu hep Kürt kardelerimize vermek istediler. Sonra da bana kzyorlar, Sen konuuyorsun diye. Kendileri ve evlatlar süslü arabalarda gezerken, buradaki milletimize Sen yoksul kalacaksn, ona o hayat reva görenlere Allahnz severseniz inanmayn.

PKKYA TARHN EN BÜYÜK DERSN VERDK VE VERMEYE DEVAM EDECEZ

Terörle büyük mücadeleye deinen Bakan Soylu, PKKya tarihin en büyük dersini verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini kaydederek, Kymetli kardeim içimiz acyor. Kardelik elimizi birbirimizden ayrmaya çalyorlar. Önümüzdeki 31 Mart seçimi hepimiz için önemlidir. 40 yllk PKKnn kurulu tarihini kendi tarihiyle beraber özdeletirenlere, onlarla beraber olanlara ne olursunuz frsat vermeyin. Size hiçbir zaman samimi olmad. Evet, Amerikann uakln yaptlar. çok net ve açk söylüyorum, Avrupann dümen suyuna girdiler. Onlar, bu bölgeyi istedikleri gibi kartrp, kaos haline getirip, ülkemizi geriletmeye çaltlar. Bunlara frsat vermeyin. Terörü bu bölgeden tasfiye ettikten sonra Dou ve Güneydou Ortadounun cazibe merkezi haline gelecek diye konutu.

çOCUU DADA OLAN 1000 ALE LE GÖRÜÜYORUZ

Soylu, Pervaride partisi tarafndan düzenlenen mitingde konutu. Ylbandan bu yana ikna yoluyla 61 teröristin teslim olduunu belirten Bakan Soylu, jandarma, polis ve güvenlik korucularn u an çocuu dada bulunan 1000 aile ile görümeler saladn söyledi. Bakan Soylu, unlar ifade etti:

13 ,14 yandaki çocuklarmz daa götürenlere, hem çileri Bakan olarak hem de bir kardeiniz olarak söylüyorum; O Murat Karaylan, Cemil Baykn burunlarndan fitil fitil getirip, o çocuklarn hesabn sormazsam namerdiz. Terörle mücadelede çok güçlüyüz. Sizin çektiklerinizi, gelecek nesil çekmesin istiyoruz. Dertleri demokrasi deil. Dertleri huzursuzluk, kaos, bölücülük. 30 ylda terör örgütüne katlmn en düük noktasndayz. 2018 ylnda Türkiyede terör örgütüne 138 kii katld, 450 kii teslim oldu. Bunlarn önemli bir bölümü ikna edilerek teslim oldu. Jandarmamz, polisimiz, güvenlik korucularmz giderek, aileleriyle görütü, çocuunuzu getirin teslim edin dedi. u anda bin aile üzerinde böyle bir çalma yaplyor. Aileler çarlyor. Ylbandan bu yana 61i ikna ile teslim oldu, normal teslim 100ü at. Terör örgütünü çöküyoruz, çözüyoruz. Ama unu da söylemek istiyorum, sizlerin de güçlü bir irade ortaya koymanzn zamandr.

Ana Sayfaya Git