‘HDP’liler tatil havasından çıkmalı’

HDP’nin eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ‘HDP’liler tatil havasından çıkmalı’ sözleri partide polemiğe neden oldu.

Haberler 16.08.2018 - 10:49 Son Güncelleme : 16.08.2018 - 10:50

Eski HDP E Genel Bakan Selahattin Demirtan partisine yönelik eletirilerine e genel bakan Sezai Temelliden yant geldi. Temelli, Eer Selahattin Demirta bir eletiri yapyorsa bunun kymetlidir, fakat yöntem yanl. Bu tarz yazlar kurullarmzda deerlendirilir, eer ortakça kamuoyuna açklanmas gerektii düünülürse o zaman açklanr. Özeletiri vermeyi düünmüyoruz dedi.

Edirne F Tipi Cezaevinde 4 Kasm 2016dan bu yana tutuklu bulunan HDP eski E Genel Bakannn 10 Austosta yaynlanan makalesinde HDP tatil havasndan çkp sahaya inmeli eletirilerine HDP E Genel Bakan Sezai Temelliden yant geldi. Temelli, Eer Selahattin Demirta bir eletiri yapyorsa bunun kymetlidir, fakat yöntem yanl. Bu tarz yazlar kurullarmzda deerlendirilir, eer ortakça kamuoyuna açklanmas gerektii düünülürse o zaman açklanr dedi.

Demirta, 10 Austosta yaynlanan makalesinde HDP tatil havasndan çkp sahaya inmeli demiti. Makalesinde Halka öncülük etmesi beklenen kesimler daha cesur ve kararl bir duru sergilemeli diyen Demirta, Kendine kar korumac yaklamlarla, faizm ile örtülü uzlama arayyla halka öncülük yaplamaz ifadesini kullanmt.

Önceki akam katld televizyon programnda Demirtan eletirilerine yönelik açklamada bulunan Temelli, Demirtan eletirilerine öyle yant verdi: Eer Selahattin Demirta bir eletiri yapyorsa bu kymetlidir. Fakat yöntem yanl. Bu tarz yazlar kurullarmzda deerlendirilir, eer ortakça kamuoyuna açklanmas gerektii düünülürse o zaman açklanr. Ancak özeletiri vermeyi düünmüyoruz dedi.

Tatil havasnda deiliz, çalmalarmz sürüyor

HDP stanbul Milletvekili Erkan Ba ve Hatay Milletvekili Bar Atayn partiden ayrlp Türkiye çi Partisine (TP) katlacaklar yönündeki haberlere de tepki gösteren Demirta, Kimse HDPde kendini misafir olarak görmemeli ifadesini kullanmt. Demirtan bu tepkisine de yant veren Temelli öyle konutu: Bizim dayanmamz Mecliste de sokakta da sürecektir, bunu arkadalarm tandmdan söylüyorum.

Demirtan HDP tatil havasndan çkmal sözlerine ise Temelli, Öyle bir ey yok, çalmalarmz devam ediyor diye cevap verdi.

Kimsenin gücü önderlik projesini datmaya yetmez

Öte yandan Demirtan makalesinden sonra HDP Van Milletvekili Tayyip Temel ve eski vekil Nadir Yldrm Twitterdan açklama yapt. Yldrm, HDPye medya ve sosyal medya üzerinden özel sava yöntemleri ile operasyon yapmaya çalanlara pirim verilmemeli. Kimsenin gücü önderlik projesini datmaya yetmez. çini kartrmaya çalan herkese haddi bildirilir. Eletiri doru yöntemle yaplmadn da sadece dümana hizmet eder yantn vermiti.

Büyük HDP projesine saldramazsnz

HDP Van Milletvekili Tayyip Temel ise Ey kötü niyetliler! yi biliniz ki HDPnin merkezi organlar sorunlarn medyada ve sosyal medyada tartmaz. HDP ile tutuklu kadrolar arasnda güçlü bir ba vardr. Ayrca iyi biliniz ki HDP yönetimi ile Demirta arasnda sorun yoktur. Ey frsatçlar! yi biliniz ki ne HDP ne de Demirta, büyük HDP projesine saldrmanza veya onu kartrmanza izin verir. uyarsnda bulundu.

Daha dikkatli bir dil kullanlmaldr

Temel ve Yldrmn açklamalarndan sonra Demirta yeniden avukatlar araclyla Twitterda açklama yapmt. ahsma yönelik yorumlarda da, bütün arkadalarm dikkatli bir dil kullanmaldr. HDPyi güçlendirmek hepimizin boynunun borcudur. Bunun dndaki hiçbir amaç meru ve hakl olmaz.

Ana Sayfaya Git