‘HDP’liler tatil havasından çıkmalı’

HDP’nin eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ‘HDP’liler tatil havasından çıkmalı’ sözleri partide polemiğe neden oldu.

‘HDP’liler tatil havasından çıkmalı’

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın partisine yönelik eleştirilerine eş genel başkan Sezai Temelli’den yanıt geldi. Temelli, “Eğer Selahattin Demirtaş bir eleştiri yapıyorsa bunun kıymetlidir, fakat yöntem yanlış. Bu tarz yazılar kurullarımızda değerlendirilir, eğer ortakça kamuoyuna açıklanması gerektiği düşünülürse o zaman açıklanır. Özeleştiri vermeyi düşünmüyoruz” dedi.

Edirne F Tipi Cezaevi’nde 4 Kasım 2016’dan bu yana tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı’nın 10 Ağustos’ta yayınlanan makalesinde “HDP tatil havasından çıkıp sahaya inmeli” eleştirilerine HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’den yanıt geldi. Temelli, “Eğer Selahattin Demirtaş bir eleştiri yapıyorsa bunun kıymetlidir, fakat yöntem yanlış. Bu tarz yazılar kurullarımızda değerlendirilir, eğer ortakça kamuoyuna açıklanması gerektiği düşünülürse o zaman açıklanır” dedi.

Demirtaş, 10 Ağustos’ta yayınlanan makalesinde “HDP tatil havasından çıkıp sahaya inmeli” demişti. Makalesinde “Halka öncülük etmesi beklenen kesimler daha cesur ve kararlı bir duruş sergilemeli” diyen Demirtaş, “Kendine karşı korumacı yaklaşımlarla, faşizm ile örtülü uzlaşma arayışıyla halka öncülük yapılamaz” ifadesini kullanmıştı.

Önceki akşam katıldığı televizyon programında Demirtaş’ın eleştirilerine yönelik açıklamada bulunan Temelli, Demirtaş’ın eleştirilerine şöyle yanıt verdi: “Eğer Selahattin Demirtaş bir eleştiri yapıyorsa bu kıymetlidir. Fakat yöntem yanlış. Bu tarz yazılar kurullarımızda değerlendirilir, eğer ortakça kamuoyuna açıklanması gerektiği düşünülürse o zaman açıklanır. Ancak özeleştiri vermeyi düşünmüyoruz” dedi.

“Tatil havasında değiliz, çalışmalarımız sürüyor”

HDP İstanbul Milletvekili Erkan Baş ve Hatay Milletvekili Barış Atay'ın partiden ayrılıp Türkiye İşçi Partisi'ne (TİP) katılacakları yönündeki haberlere de tepki gösteren Demirtaş, “Kimse HDP'de kendini misafir olarak görmemeli” ifadesini kullanmıştı. Demirtaş’ın bu tepkisine de yanıt veren Temelli şöyle konuştu: “Bizim dayanışmamız Meclis’te de sokakta da sürecektir, bunu arkadaşlarımı tanıdığımdan söylüyorum.”

Demirtaş’ın “HDP tatil havasından çıkmalı” sözlerine ise Temelli, “Öyle bir şey yok, çalışmalarımız devam ediyor” diye cevap verdi.

“Kimsenin gücü önderlik projesini dağıtmaya yetmez”

Öte yandan Demirtaş’ın makalesinden sonra HDP Van Milletvekili Tayyip Temel ve eski vekil Nadir Yıldırım Twitter’dan açıklama yaptı. Yıldırım, “HDP’ye medya ve sosyal medya üzerinden özel savaş yöntemleri ile operasyon yapmaya çalışanlara pirim verilmemeli. Kimsenin gücü önderlik projesini dağıtmaya yetmez. İçini karıştırmaya çalışan herkese haddi bildirilir. Eleştiri doğru yöntemle yapılmadığın da sadece düşmana hizmet eder” yanıtını vermişti.

“Büyük HDP projesine saldıramazsınız”

HDP Van Milletvekili Tayyip Temel ise “Ey kötü niyetliler! İyi biliniz ki HDP’nin merkezi organları sorunlarını medyada ve sosyal medyada tartışmaz. HDP ile tutuklu kadroları arasında güçlü bir bağ vardır. Ayrıca iyi biliniz ki HDP yönetimi ile Demirtaş arasında sorun yoktur. Ey fırsatçılar! İyi biliniz ki ne HDP ne de Demirtaş, büyük HDP projesine saldırmanıza veya onu karıştırmanıza izin verir.” uyarısında bulundu.

“Daha dikkatli bir dil kullanılmalıdır”

Temel ve Yıldırım’ın açıklamalarından sonra Demirtaş yeniden avukatları aracılığıyla Twitter’da açıklama yapmıştı. “Şahsıma yönelik yorumlarda da, bütün arkadaşlarım dikkatli bir dil kullanmalıdır. HDP'yi güçlendirmek hepimizin boynunun borcudur. Bunun dışındaki hiçbir amaç meşru ve haklı olmaz.”

Kaynak: Diyarbakır Söz