HDP'ye şok operasyon

"TERÖR SORUŞTURMASI" kapsamında HDP il ve Yenişehir İlçe Başkanlığı'na operasyon yapıldı. İl ve İlçe başkan ve aşbaşkanları gözaltına alınırken, parti binasından dokümanlar böyle çıkarıldı.

Haberler 23.10.2020 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP l binas önünde bir yl geride brakan Evlat nöbeti tutan ailelere yönelik, önceki gün HDP Diyarbakr Milletvekili Remzi Tosunun hakaret etmesi üzerine hakknda Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl tarafndan balatlan soruturma sürerken, dün sabah saatlerinde Partinin l ve Yeniehir lçe Bakanlklarna yönelik terör soruturmas kapsamnda operasyon yapld. Operasyonda Diyarbakr l E Bakanlar Zeydan Zeyyat Ceylan ve Hülya Alökmen Uyank ile Yeniehir lçe E Bakanlar Kasm Kaya ve Remziye Szc gözaltna alnd.

L VE LçE TEKLATINA OPERASYON

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca balatlan terör soruturmas kapmasnda harekete geçen Diyarbakr l Emniyet Müdürlüüne bal Terörle Mücadele ubebi ekipleri, dün sabah saatlerinde merkez Balar ilçesinde bulunan Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakr l Bakanl ile Merkez Yeniehir lçe Bakanl binalarna operasyon düzenledi. Geni güvenlik önlemleri altnda yürütülen operasyonda ekipler, parti binalarnda arama balatt. Soruturmaya yönelik resmi bir açklama yaplmad.

YENEHR LçE E BAKANLARI

Alnan bilgiye göre, Diyarbakr Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliinin kararyla polis ekipleri tarafndan binada yaplan aramalar dört saat sürdü. Öleden sonra tamamlanan aramalarda çok sayda örgütsel doküman, mralda tutuklu bulunan örgütün eleba Abdullah Öcalann posterleri ve teröristlerin poster ile afileri ele geçirildi. Ekipler, Yeniehir lçe E Bakanlar Kasm Kaya ve Remziye Szcya gözaltna ald.

L E BAKANLARI GÖZALTINA ALINDI

l Parti Binasndaki aramalar da akam saatlerinde son buldu. Polisler, HDP il binasndan delil torbalar içerisinde çok sayda doküman ve pankart dar çkmalar dikkat çekti. Burada baz polislerin, binadaki aramalara devam ettikleri gözlenirken, l E Bakanlar Zeydan Zeyyat Ceylan ve Hülya Alökmen Uyank gözaltna alnarak, l Emniyet Müdürlügüne götürüldü.

SORUTURMA YASADII PANKART ASMA

19 Ekimde merkez Sur ilçesinin Fiskaya mevkisinde duvara yasa d pankart aslmaya çalldnn tespit edildii, ahslarn kaçmas üzerine kamera kaytlarnn incelendii belirtildi. Görüntülerde bir araç ile olay yerine gelen ve tekrar ayn araç ile Dakap istikametine gittikleri belirlenen üpheliler A.M. ve S.K. yakaland.

Devam eden çalmalarda A.M. ve S.K. ile kimlii henüz tespit edilemeyen bir kiinin Yeniehir HDP lçe Bakanlndan çkp, araca binerek Fiskaya mevkisine gittikleri ve pankart astklar, akabinde ayn taksi ile Batkentteki otobüs durana gelerek Kürtçe ibareler içeren pankart astklar anlald. üphelilerin yine ayn taksi ile gittikleri HDP l Bakanl binasna ellerindeki malzemelerle girdikleri tespit edildi.

Diyarbakr annelerinin daa kaçrlan çocuklar için önünde oturma eylemini sürdürdüü HDP il binas ile ilçe binasnda polis ekiplerinin arama çalmalar devam ediyor.

GÖZALTI ÖNCES AçIKLAMA YAPTILAR

Buarada, l Binasnda arama yapld esnada HDP Diyarbakr l Ebakanlar Hülya Alökmen Uyank ve Zeyat Ceylan basn açklamas yapt. Operasyonlarn HDPnin siyaset alanndan uzaklatrlma amac tadn öne süren Ceylan, Bir hukuktan bahsetmek mümkün deil. Siyasi bir karar alnarak HDPye saldr gerçekletiriyor. Bunun için kendilerine göre bir senaryo çizmiler ve bu senaryonun araçlarn yaratmaya çalyorlar. Onlar ne yaparlarsa yapsnlar bir ey çkaramazlar. Ne yaparlarsa yapsnlar baaramayacaklar. Bir arkadamz gelir 10 arkadamz gelir. Ne yaparlarsa yapsnlar partimizin çizgisi kazanacak dedi.

BU TÜR BASKILARA YABANCI DELZ

Ebakan Hülya Alökmen Uyank ise, HDP fikriyatn oluturan, halklarn kardeliine olan inanç, demokratik mücadeleye olan inanç uzun bir süredir siyaseti belirlerken bask altnda. Bu günkü bask da bundan bamsz deil. Bu tür basklara kar yabanc deiliz. Bu zorbal uzun yllardr yayoruz. Buna karn ne yapmamz gerektiini iyi biliyoruz. Binann altn üstüne getirseler, kadn özgürlüü ve halklarn kardeliine olan inanç dnda bir ey bulamayacaklar. Mücadelemiz yarnlara tanacak diye konutu.

E Bakanlar bu açklamalarndan iki saat sonra gözaltna alndlar. Gözaltna alnan e bakanlar ifadeleri alnmak üzere emniyette götürüldü.

Buarada, HDP Diyarbakr Milletvekili Feleknas Uca, parti ilçe binas önünde basn açklamas yapt. Açklamaya, HDP Diyarbakr Milletvekili Dersim Da, HDP Yeniehir ilçe yöneticileri ve baz partililer katld.

ARAMALAR HUKUKSUZ GERçEKLET

HDPli Feleknas Uca, polis basknnn iki gencin ellerinde bulunan pankartlar partilerinin ilçe binasna brakmalar sonucu yaplan ihbardan kaynaklandn öne sürdü. hbar sonucunda hem parti il binasna hem de ilçe binasna baskn düzenlediini ve ebakanlarn gözaltna alndn ifade eden Uca, baskn srasnda ilçe binasna girmelerine polisin engel olduunu dile getirdi. Avukatlar olmadan aramann yaplmaya balandn ileri süren Uca, yaplanlarn hukuki olmadn iddia etti.

MÜCADELEMZ YÜKSELTECEZ

Parti ilçe binalarnn hukuksuz bir kararla alnd için aramaya ilikin polisin tuttuu tutanaklar imzalamadklarn söyleyen Uca, Ebakanlarmz gözaltna alm olabilirler ama yarn onlarca kii onlarn yerine gelecek. Boyun emeyeceiz, diz çökmeyeceiz ve mücadelemizi yükselteceiz diye konutu.

Ana Sayfaya Git