Her yerde coşku hakim!

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu "Bugün Türkiye Cumhuriyeti bölgesel ve küresel ölçekte oyun kuran, her alanda iddiasını ortaya koyan ve dünyada sayılan bir devlet olmuştur"

Haberler 30.10.2019 - 01:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

29 Ekim Cumhuriyet Bayram, Diyarbakrda cokuyla kutland.

Diyarbakrda valilik önündeki programda sayg duruunda bulunuldu, stiklal Mar okundu, ardndan Vali Hasan Basri Güzelolu ile Garnizon Komutan Vekili 8inci Ana Jet Üs Komutan Tugeneral Ali Özmen örencilerin ve vatandalarn bayramn kutlad.

Vali Güzelolu, yapt konumada, Türkiyenin güçlü bir ekilde gelecee doru yürüdüünü ifade ederek, Türkiye Cumhuriyeti, her millet bayramnda daha güçlü, kalknm ve gelimi bir ülke olarak bayramn kutlayacak. dedi.

Tüm ezilen uluslara, yok edilmek istenen milletlere örnek bir mücadeleyle Türkiye Cumhuriyetinin kurulduunu vurgulayan Güzelolu, öyle konutu:

Millet iradesiyle taçlanan cumhuriyetimiz, kurulduundan bugüne kadar her alanda çok büyük bir baar ve kalknma sergilemi, bugün Türkiye Cumhuriyeti bölgesel ve küresel ölçekte oyun kuran, her alanda iddiasn ortaya koyan ve dünyada saylan bir devlet olmutur. Türkiye mazlumlarn, öksüzlerin, yetimlerin bir anlamda hayat bulduu, bulutuu bir yurt ve vatan oldu.

çeitli gösterilerin sunulduu kutlamalara, Cumhuriyet Basavcs Ahmet Yavuz, Jandarma Bölge Komutan Tugeneral Mustafa Baolu, l Jandarma Komutan Tugeneral Mustafa Erdem ve l Emniyet Müdürü ükrü Yaman da katld.

- Batman

Turgut Özal Bulvarnda düzenlenen ve önce sayg duruunda bulunulan törende daha sonra stiklal Mar okundu, ardndan Batman Valisi Hulusi ahin ve Garnizon Komutan Hava Seyrüsefer Albay hsan Kaplan örencilerin ve vatandalarn Cumhuriyet Bayramn kutlad.

ahin, Türkiyenin dünyann en büyük 20 ekonomisi arasnda yer aldn vurgulad konumasnda, unlar söyledi:

Cumhuriyetin kuruluundan bugüne büyük mesafe katettik. Baarlarmz küçümsenemez, ancak geldiimiz nokta ile yetinmemiz mümkün deil. Türkiyenin hem içte hem de darda dümanlar var. Bar Pnar Harekatnda bunun en son örneklerini hep birlikte gördük. te bu yüzden güçlü olmak zorundayz.

çeitli yarmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile sona eren törene, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydn Durmu, l Emniyet Müdürü Körolu Kraç ve l Jandarma Komutan Albay sa çakmak da katld.

- Mardin

Artuklu Üniversitesinde düzenlenen tören, sayg duruu ve stiklal Marnn okunmasyla balad.

Törende konuan Mardin Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Vali Mustafa Yaman, cumhuriyetin ulusumuza kalan en büyük miras ve vazgeçilmez bir milli deer olduunu belirterek, unlar söyledi:

Cumhuriyet, Türk milletinin bamszlk ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceinin bir ifadesidir. Cumhuriyet, birlik ve beraberlik içinde hareket ettiiniz sürece olmaz denilenleri baardmzn ve milletimizin çada dünyada hak ettii yeri alma kararllnn da göstergesidir. Cumhuriyetimiz bugün her zamankinden daha kuvvetli, daha emin admlarla ilerlemektedir.

Örencilerin gösterisiyle sona eren törende, Mardin Cumhuriyet Basavcs Ahmet Bekta, l Jandarma Komutan Tugeneral Halil en, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutan Tugeneral Burhan Akta, l Emniyet Müdürü Hakan çetinkaya, Artuklu Belediye Bakan Abdülkadir Tuta, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. brahim Özcoar da yer ald.

Siirt

Siirtteki kutlamalar, Vali Ali Fuat Atikin makamnda tebrikleri kabulüyle balad. Ardndan 15 Temmuz Demokrasi Meydannda devam eden programda Vali Atik ile Siirt Garnizon Komutan Albay Fevzi Kenasar ile l Jandarma Komutan Tugeneral Hüseyin Hilmi Atabay, örencilerin bayramn kutlad.

Bu srada Vali Atik ve örencilerin karlkl asker selam vermesi dikkati çekti.

Törende konuan Atik, Türk milletinin emin admlarla, birlik ve beraberlik içerisinde gelecee yürüdüünü söyledi.

çeitli gösterilerin sunulduu kutlamalara, Cumhuriyet Basavcs Yunus Frat, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ve l Emniyet Müdürü Saruhan Kzlay da katld.

- Bingöl

Bingölde Karyaka Spor Salonunda düzenlenen törende, Vali Kadir Ekinci, 49. Komando Tugay Komutan Yardmcs Topçu Albay Ali Olcay Küçüktepe ve Belediye Bakan Erdal Arkan, örenciler ve vatandalarn bayramn kutlad. Ardndan sayg duruunda bulunuldu, stiklal Mar okundu.

Vali Ekinci, yapt konumada, Cumhuriyetin 96nc kurulu yl dönümünü kutlamann, onuru, gururu ve heyecann yaadklarn dile getirdi.

çeitli gösterilerin sunulduu program, resmigeçit töreniyle son buldu.

- rnak

rnak Gençlik Spor Salonunda gerçekletirilen programda, sayg duruunda bulunuldu, stiklal Mar okundu.

Vali Ali Hamza Pehlivan, konumasnda, Bar Pnar Harekat, Pençe ve Kran operasyonlar ile bölgenin daha huzurlu hale geldiine dikkati çekti.

Güvenlik güçlerinin kararl ekilde operasyonlarn sürdürdüüne deinen Pehlivan, öyle konutu:

Bu neyi gösteriyor? Mücadele ve nöbet devam ediyor. Bu aziz millet, devletimizi nesilden nesile omuzda tam, omuzlarda yükseltmitir. Bugün sra bizde, hepimizde ve yarn inallah bu sorumluluu gelecek nesillere teslim edeceiz. Biz bu devleti kolay kurmadk. Gelecekte de güçlü ekilde dimdik ayakta durmas için canmz pahasna mücadele etmeye devam edeceiz.

Programda, iir, resim ve kompozisyon alannda dereceye giren örenciler ödüllendirildi.

Örencilerin gösterisinin ardndan sona eren programa, 23. Piyade Tümen Komutan Tugeneral Halil Soysal, Jandarma Komando Tugay Komutan Tugeneral Alper Sr, Belediye Bakan Mehmet Yarka ve Cumhuriyet Basavcs Mehmet Ylmaz da katld.

Ana Sayfaya Git