Her Yönüyle İğrençlik Var

Mardin'in Mazıdağı İlçesi'nde görevli polis memuru eşi İ.D.'den boşanmak üzere olan 32 yaşındaki T.D.'nin ilişkiye girdiği işadamı 45 yaşındaki H.B.'yi bir süre sonra "Elimde cinsel içerikli görüntülerin var" diyerek eşinin çalıştığı ilçeye gelmesini istediği burada polisler tarafından dövülerek işkenceye maruz kaldığı öne sürüldü.

Haberler 09.07.2017 - 10:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kaldrld hastanede kafa travmas, 3 kaburga kemii kr ve akcier yaralanmas nedeniyle youn bakma alnan H.B.nin ikayeti üzerine açlan soruturmada 4 polis hakknda ikence suçundan 12 yl, iadam T.D. hakknda ise Görevi yaptrmamak için direnme ve Hakaret suçundan 5 yla kadar hapis istemiyle dava açld.

Mersinde oturan polis memuru einden boanma aamasna geldii öne sürülen T.D., 2015 ylnda ie girdii irketin sahibi H.B. ile aralarnda iddiaya göre gönül ilikisi oldu. likinin duyulmamas için 3 ay sonra istifa eden ve iadamndan para istedii ileri sürülen T.D., iddiaya göre H.B.den bir bölümü ile ev almak üzere 272 bin lira para ve ziynet eyas ald. T.D.nin ayrca ablasna bir ev alnmasn istemesi nedeniyle ikili arasndaki iliki bozuldu. Bir süre sonra iadamn arayan kadnn polis ei .D., Eimle ilikin var. 100 bin dolar verirsen anlamal boanrm dedi.

UYGUNSUZ GÖRÜNTÜLERN VAR DYE çAIRDI

Dosyadaki ifadelere göre; kandrldn düünen H.B., verdii paralar ve ald evin tapusunu kadndan istedi. adam H.B., para ve tapuyu istedikten sonra bir daha T.D.ye ulaamaynca kardeini arayp durumu anlatt. adam, T.D.nin kardeinin, Ablam ei ile birlikte. Ellerinde uygunsuz görüntülerin var. Alacan olmadna dair belge verirsen, görüntüyü sana verecekler demesi üzerine Silifkeye giderek kadn aramaya balad.

Genç kadnn ei ile Mardinin Mazda lçesine gittiini örenen H.B., görüntüleri alabilmek için yeeni S.Ö. ile birlikte yola çkt. 5 Eylül 2016 günü Mazdana gelen H.B., otel olmad için aracn park edip, uyumaya balad. Uyuduklar srada zrhl polis aracnn anons etmesi üzerine uyanan H.B. ve yeeni, ellerini kaldrp araçtan indi. Bu srada zrhl araçtan inen T.D.nin polis ei .D.nin, otomomatik tüfek dipçii ile H.B.nin yüzüne vurduu öne sürüldü. Yere düen H.B.yi tartaklamaya devam eden polisler, iadam ve yeenini kelepçe taklmadan Emniyet Müdürlüüne götürürken cep telefonuna el konuldu. .D.nin de aralarnda bulunduu bir grup polis tarafndan iadamna sopa, tekme, yumruk ve süpürge sap ile ikence yapld iddia edildi.

Polis memuru .D.nin bunlar cep telefonu kameras ile kaydederken, bir süre sonra kan kusmaya balayan H.B. baka odaya alnd. Burada da dövülen H.B.nin el konulan telefonundan ayn saatlerde T.D.ya tehdit mesajlar atld.

YOUN BAKIMA ALINDI

Emniyet Müdürlüünde 3 saat kalan H.B., bir polisin araya girmesi ile saat 05.30da Mazda Devlet Hastanesine kaldrld. Adli raporda ölüm riski olduu belirlenen H.B., Mardin Devlet Hastanesine gönderildi.

Kontrolde H.B.nin akcierinde yaralanma tespit edilerek, Batmana sevk edildi. Batmanda kafa travmas geçirdii, 3 kaburga kemiinin krld ve akcierinin yaraland belirlenen H.B., youn bakma alnd. H.B., avukat Serhat Ölmez araclyla 12 polis hakknda suç duyurusunda bulundu. T.D.nin ei olan polis memurunun olay yerinde görevlendirmesi olmadn belirleyen Avukat Ölmez, tüm belgelerin iadamnn durumunun kötülemesi üzerine, savcln bilgisi olmadan hazrlandn tespit ettiklerini öne sürdü.

EVLENECEMZ SÖYLED

fadesi alnan iadam H.B., irketinde ie balayan, ei ile boanma aamasndaki T.D. ile aralarnda ilikisi olduunu, ona 272 bin TL verdiini, bu ödemelerin belgelerini savcla teslim ettiini, ev almas için 150 bin lira verdikten sonra, kardeine ev almasn istediini anlatrken, Beni görütürdüü babas, boanma davasndan sonra evleneceimizi söyledi. Ei beni arayp, 100 bin dolar verirsem anlamal boanacan söyledi. Kandrdklarn düündüüm için verdiim para ve tapuyu istedim. Oyalad. Ayrlacam söylediimde, Bana neler getireceimi göreceksin dedi. Sonra kendisinden haber alamadm. Kardei, uygunsuz görüntülerimin T.D. ve einin elinde olduunu söyleyince ok oldum. Mazdana giderek antaj olarak kulland cinsel içerikli görüntülerin ifa edilmesini engellemek istedim. Mazdanda otel olmad için arac Emniyete yakn park edip, uyumaya baladk. Uyurken zrhl araçtan anons duyduk. Arabadan inerken T.nin ei, makinal tüfekle yanama vurup, Kucama dütün dedi. Darbenin etkisiyle yere dütüm.

H.D. hastaneye kaldrldn, 3ü kaburga olmak üzerinde 7 kemiinin krld belirlenince youn bakam alndn anlatt. 7 ay sonra hazrlanan iddianame ile komiser E.T., polis memurlar A.S., G.D. ve .D. hakknda kence suçundan 12er yl, ikence gördüünü söyleyen iadam H.B. hakknda ise Görevi yaptrmamak için direnme ve Hakaret suçundan 5 yla kadar hapis istemiyle dava açld. üpheli polislerden .D., ifadesinde, Araçtan iner inmez küfrederek üzerime geldi. Birlikte yere dütük. Silahm almaya çalt için arbede çkt. Takviye ekip bizi ayrmaya çalt. Sonra kendine zarar vermeye balad. Ekip otosuna binerken kafasn kapya vurdu. Ben vurmadm, zorla ifade imzalatmadm ve azna tükürmedim. Sopa ile vurduumuz yalandr diye savunma yapt. üpheli polisler G.D., E.T. ve A.A. ise iadam H.B.nin araca bindirildii srada kapya kafa attn ve Emniyette dövülmediini savundu.

GÖZALTINDAYKEN TELEFONUNDAN TEHDT MESAJI ATILMI

ddianamede, hastane raporu ve çekilen fotoraflarn H.B.nin iddiasn dorulad ifade edilirken üpheli ikence suçu ilediini kaydetti. Gözaltnda olduu saatlerde H.B.nin telefonundan, polis memurunun ei T.D.nin telefonuna Seni öldüreceim bana dönmezsen. Kocana bela olurum yazl mesaj atldn kaydeden savc, görüntü kaytlarna göre H.B.nin saat 03.46da topallayarak Emniyet Müdürlüüne girmesinden 26 dakika sonra tehdit mesajnn gönderildiine dikkat çekti. H.B.nin eski mesajlarnda yazm hatalar olduunu belirten savc, iadamnn Emniyette olduu srada tehdit mesaj atmasnn hayatn olaan akna aykr olduunu kaydetti. H.B.nin telefonunu polislere teslim ettiini kaydeden savc, tehdit mesajlarna ilikin polis memuru .D.nin Suç delillerini uydurarak iftira suçu ilediini belirtti.

ddianame Mardin 1inci Ar Ceza Mahkemesine kabul edilirken, H.B.nin avukat Serhat Ölmez suçun daha yüksek ceza gerektiren Arlam ikence olduunu belirterek, stanbul Üniversitesi Cerrahpaa Tp Fakültesi Adli Tp Ana Bilim Dalndan Prof. Sermet Koç ile Özyein Üniversitesi Hukuk Fakültesinden Prof. Yener Ünverden bilimsel görü hazrlamalarn istedi. Hazrlanan görüte H.B.nin vücudunda çok sayda krk ve akcier yaralanmas olduu, bunlarn yaamsal tehlike oluturduu ifade edildi. Vücuttaki izlerin çok kez yumruk, tekme, sopa gibi cisimlerle darp edildiini açkça gösterdii belirtilen görüte, zler iddia edilen ikence öyküsü ile uygunluk gösteriyor. H.B.nin hayati tehlike geçirmesi ve çok sayda kemik kr olumas nedeniyle arlam ikence hali olumutur denildi.

Polis memuru .D.nin 2015 ylnda ei T.D.ye iadam H.B. ile ilikisi olmas nedeniyle iddet uygulad ve tehdit ettii gerekçesiyle hakknda verilen 5 ay hapis cezasnn ertelendii ifade edildi. 4 polis ve iadam H.B.nin yarglanmasna önümüzdeki günlerde Mardin 1inci Ar Ceza Mahkemesinde balanacak. Güvenlik kameras görüntülerinde, kelepçe taklmadan ve yürüyerek karakol binasna giren H.B.nin, bir polisin yardm ile ayakta duramayacak ekilde çkarlp, arabaya bindirildii görüldü.

Ana Sayfaya Git