Her yönüyle Diyarbakır!

"Her Yönüyle Diyarbakır" fotoğraf yarışması yapılacak. İl Valiliğinin organizasyonuyla yapılan yarışmaya başvurular başladı.

Haberler 30.11.2016 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Valilii tarafndan yürütülen, Kalknma Bakanl tarafndan Cazibe Merkezlerini Destekleme Program kapsamnda desteklenen, Diyarbakrn Turizm Marka Deerinin Arttrlmas Projesi kapsamnda yaplacak olan Her Yönüyle Diyarbakr Fotoraf Yarmas bavurular balad.

HER YÖNÜYLE DYARBAKIR

Diyarbakr ve on yedi ilçesinde bulunan tarihi yaplar (köprüler, camiler, kiliseler, kaleler ve maaralar ile ilçelerin öne çkan tarihi miraslar doal güzellikleri (dalar, yaylalar, göller, akarsular, nehirler, maaralar vb); bölgeye ait kültürel öeleri (yöresel yemekler, tarm, hayvanclk, balkçlk faaliyetleri, gelenekler, halk oyunlar, düünler, kna geceleri, tarm aletleri ve el sanatlar vb); yaban hayvanlarn, endemik bitkileri, Diyarbakra özgü yaam faaliyetleri ve mahallelerdeki sosyal hayat anlatan fotoraflar ile bavurular gerçekletirilecek.

Yaplacak olan yarmann amac Fotoraf sanat aracl ile Diyarbakr il snrlar içerisinde doa, tarih ve sosyal hayat belgeleyerek ilimizin tantmn arttrmak, kente ait bir görsel bellek oluturmak ve Diyarbakr Valiliinin gelecee dönük çalmalarnda fotoraf sanatn kullanarak anlatmas planlanacaktr.

YARIMA Üç KATEGORDE

Yarma üç kategoride gerçekletirilecek bunlar;

1- Doa/Nature (Renkli veya Siyah-Beyaz fotoraf)

2- Sosyal Yaam / Life (Renkli veya Siyah-Beyaz fotoraf)

3- Tarih/History (Renkli veya Siyah-Beyaz fotoraf) olmak üzere.

Yarma Türkiye Fotoraf Sanat Federasyonu/TFSF ibirlii ile yaplacaktr. Fotoraf yarmasna son katlm tarihi 4 Ocak 2017 tarihi olup yarmaya yerel ve ulusal tüm fotoraf sanatçlar bavurularn www.tfsfonayliyarismalar.org ve www.diyarbakir.gov.tr adresine yapacaktr.

VERLECEK ÖDÜL BELL

Her kategoriden 1.lere 3.000 TL, 2.lere 2.000 TL, 3.lere1.000 TL yarma ödülü verilecektir.

Seçici kurul toplants 16 Ocak 2017 tarihinde yapldktan sonra ödül kazanan kiilerin bildirimleri 23 Ocak 2017 tarihinde yaplacaktr. Fotoraf yarmas sonunda dereceye girmeye hak kazanan fotoraflardan oluan bir sergi yaplacak olup bu fotoraflardan ayrca Her Yönüyle Diyarbakr fotoraf kitabnn basm salanacaktr.

Ana Sayfaya Git