HSK adayları belli oldu

TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyon, Hakimler ve Savcılar Kuruluna seçilecek bir üye için üç adayı belirledi.

Haberler 18.11.2021 - 00:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonlar Üyelerinden Kurulu Karma Komisyon, Hakimler ve Savclar Kurulunda (HSK) boalan bir üyelie TBMM kontenjanndan yaplacak seçim için üç aday belirledi.

Karma Komisyon, AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozda bakanlnda topland.

Alt komisyon üyelerine çalmalar için teekkür eden Bozda, daha sonra alt komisyon bakan olarak TBMM Adalet Komisyonu Bakan Emine Zeybeke söz verdi.

Zeybek, alt komisyon olarak çalmalar tamamladklarn, bir aday adaynn artlar tamadn tespit ettiklerini belirterek raporun karma komisyona tebli edildiini aktard.

Bekir Bozda, daha önceki aday belirleme ileminin Cumhur ve Millet ittifaklarnn uzlamasyla gerçekletiini ifade ederek bu seçimin de önceki uzlamann devam mahiyetinde bir seçim olduunu söyledi.

PARTLERN GÖLER

CHP stanbul Milletvekili Zeynel Emre, mutabakat noktasnda ayn konumda olduklarn belirterek istifa eden üye ile seçilecek üye bakmndan mutabakat noktasnda bir fark bulunmadna dair bilgi verilmesini istedi.

MHP stanbul Milletvekili Feti Yldz, daha önceki mutabakata aynen uyduklarn ve bir an önce seçime geçilmesi gerektiini ifade ederek ayr bir düüncelerinin olmadn kaydetti.

Y Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel de bir uzlama salanmasnn kendilerinin de arzusu olduunu dile getirerek bu uzlamann dier komisyonlarda da salanmasn ümit ettiklerini kaydetti.

Bozda, partiler adna yaplan konumalarn, seçimin önceki uzlama ve mutabakat çerçevesinde yaplan bir seçim olduunu gösterdiini söyledi.

Daha sonra basna kapal devam eden komisyonda, 24 aday aday arasndan, çevre, ehircilik ve klim Deiiklii Bakanl Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardmcs Havvanur Yurtsever, Maliye Bakanl Muhakemat Genel Müdürlüü Daire Bakan Timur Borahan ve Avukat Mustafa Halit çelikin aday olarak seçildii örenildi.

HSK üyeliine seçilecek kii bu adaylar arasndan TBMM Genel Kurulunda yaplacak gizli oylama sonras belli olacak.

Ana Sayfaya Git