HSYK açığa alınan ve ihraç edilen kişi listesi güncelleniyor

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK)açığa alınan görevden men edilenler listesi gün gün yenileniyor. Resmi GAzete'nin 15 KAsım tarihli sayısında yüzlerce hakim ve savcının açığa alındığı açıklandı. İşte o liste.

Haberler 17.11.2016 - 10:01 Son Güncelleme : 17.11.2016 - 15:34

HSYK aça alnan hakimler listesinde son dakika olarak yeni güncellemelerin olduu bu sabah saatlerinde açkland. Hakimler ve Savclar Yüksek Kurulu (HSYK) bünyesinde bulunan yüzlrce hakim ve Cumhuriyet savcs, görevden uzaklatrlp, meslekten men edildi. imdi de yaanan bu son dalgalanma sonrasnda terör örgütlerinin yarg kollarnda bulunan 203 kiinin listesi açklanmas beklenir oldu. Yani HSYK aça alnan, görevden men edilen hakim ve savclar listesi isimleri açklama bekleniyor

HSYK BÜNYESNDE YÜZLERCE HAKM VE SAVCI MEN EDLD

HSYK kararna göre; 149 hakim, 44 Cumhuriyet savcs, 5 idare mahkemesi üyesi, 2 bölge adliye mahkemesi üyesi ile 1 ar ceza mahkemesi bakan, 1 vergi mahkemesi üyesi ve 1 kurul müfettii olmak üzere toplam 203 kii meslekten ihraç edildi.

Kararda, daha önce Resmi gazetede yaymlanan 667 sayl Olaanüstü Hal Kapsamnda Alnan Tedbirlere likin Kanun Hükmünde Kararnamenin (KHK) 3üncü maddesi uyarnca ismi ekli listede bulunan kiilerin FETÖ/PDY örgütü ile iltisak ve irtibatlar olduunun sabit görüldüü için meslekten çkarldklar belirtildi.

LSTE RESM GAZETEDE

Liste güncellendikçe haberimizde olacaktr. Aça alnan hakimler ve savclar, 15 Temmuz darbesi sonrasnda Türkiye Genelinde gözaltna alma ve aça alnmalar devam ediliyor. HSYKnn Paralel Yap üyesi olduu belirtilen hkim ve savclar hakknda en ar tedbiri almak üzere topland ve Aça alnan hakimler ve savclardan sonra tüm hakim ve savclarn izinleri iptal edildii ve izinde olanlarnda görev bana çarld belirtildi.

TRAFLARIN ARDI ARKASI KESLMYOR

Fetullahç Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik soruturma kapsamnda bir süre tutuklu kaldktan sonra tahliye edilen eski Hakimler ve Savclar Yüksek Kurulu (HSYK) Bakanvekili Ahmet Hamsici, Ben, Fetullah Gülen cemaati mensuplar sayesinde altn bir neslin yetieceini, bu kiilerin ülkesine ve vatanna faydal bir insan olacan düünmütüm. Bu nedenle bu kiiler arasnda yer aldm. Cemaatin beni kullandn gelinen noktada anladm. Bu kiilerin altn nesil deil, katil bir nesil yaratmak amaçlar olduunu 15 Temmuz 2016dan sonra anladm. dedi.

Hamsici, Ankara Cumhuriyet Basavclnda verdii ifadede, etkin pimanlk hükümlerinden yararlanmak istediini belirtti ve itirafç oldu. Fetullah Gülen cemaatiyle 1977de tantn ifade eden Hamsici, imamlk yapan babasnn arkada tarafndan cemaatin kamplarna götürüldüünü anlatt. Üniversite hayat boyunca cemaat mensuplaryla bir araya gelmediini savunan Hamsici, hakimlik stajna balad Ankarada tekrar cemaatle irtibatl kiilerle bulumaya baladn kaydetti. Hamsici, 1997de Adalet Bakanlnda tetkik hakimi olarak göreve baladn, burada eski Adalet Akademisi Bakan Hüseyin Yldrm ile ayn odada çaltn, Yldrmn yanna sk sk ziyarete gelen smail Köseyle de burada tantn söyledi.

NASIL SEçM YAPTIKLARINI ANLATTI

Ankara Cumhuriyet Basavcs Harun Kodalak ve Basavcvekili Hakan Pekta, koordinesinde süren soruturma kapsamnda, HSYK eski Bakanvekili Hamsicinin 3 Ekim günü yeniden ifadesi alnd. 31 sayfalk ifadesinde, FETÖ ile lise ve üniversite yllarnda tantn anlatan Hamsici, 2011 ylnda Yargtay ve Dantay üyelerinin nasl seçildiini öyle anlatt: 2010 ylnda Hakimler ve Savclar Yüksek Kurulu belirlendikten sonra dönemin Adalet Bakan Sadullah Ergin ve müstear Ahmet Karaman bana, yeni kanun hazrl var en az 50 Dantay üyesi ile 150 Yargtay üyesi seçilecek diyerek hazrlk yaplmasn istediler. Bu konuyu HSYK Genel Kurulunda belirttim. Bu konumadan ksa süre sonra genel sekreter Mehmet Kaya bizi kendi evinde yemee çard. Eve kurul üyeleriyle gittiimizde o dönem tetkik hakimi olduklarn ve Fethullah Gülen Cemaati üyeleri olduklarn bildiim Salih Özaykut, Önder Ataç, Aydn Bogelmez, Nazmi Dere ile genel sekreter yardmclar Muzaffer Bayram ve Engin Durnagölün de olduunu gördük. Tektik hakimlerinin o evde bulunmamalar gerektii yönünde görü bildirdik. Ancak Teoman Gökçe bizlere Bu arkadalar Yargtay iyi bilen kiiler, bu nedenle çardk dedi. Bu hareketin Fethullah Gülen cemaatinin bize bir emrivakisi olduunu anladk

Ana Sayfaya Git