HSYK hakim ve savcı görev yeri değişikliği! Bin 45 hakim ve savcıya şok

HSYK görev yeri değiştirilen hakim ve savcı listesi geçtiğimiz gün güncellendi. Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) bünyesinde bulunan FETO soruşturmaları kapsamında etkilenmeyen 1045 hakim ve savcının görev yeri değişikliği konusunda açıklama yapıldı

Haberler 10.05.2017 - 00:16 Son Güncelleme : 10.05.2017 - 00:57

HSYK görev yeri deitirilen hakim ve savc listesi geçtiimiz gün güncellendi. Hakimler ve Savclar Kurulu (HSK) bünyesinde bulunan FETO soruturmalar kapsamnda etkilenmeyen 1045 hakim ve savcnn görev yeri deiiklii konusunda açklama yapld. u sralar görev yeri deien hakim ve savclar konusunda liste çok merakla bekleniyor. HSYKnn resmi internet sitesiinde 2017 Yl Adli ve idari Yarg Kararname listesi de oluturuldu. Yaynlanan bu kararname de adli veidari listenin yaynland da açkland te o liste ve detaylar haberimizde.

HSYK GÖREV YER DEEN HAKM VE SAVCILAR RESM SAYFA DA

HSK, biri adli biri de idari olmak üzere iki yeni kararname yaymlad. Yaymlanan 678 sayl adli yarg kararnamesiyle bin 35 savc ve hakimin görev yeri deiirken, 679 sayl idari yarg kararnamesiyle 10 idari yarg üyesi yeni görevlerine atand. Hakimler ve Savclar Kurulu (HSK), adli yargda bin 35, idari yargda 10 hakim ve savcnn görev yerini deitirdi. HSK, 2017 Yl Adli ve dari Yarg htiyaç Kararnamesini yaymlad. Buna göre, adli yargda bin 35, idari yargda 10 hakim ve savcnn yeni görev yeri belirlendi. Söz konusu kararnameyle görev yerleri deien hakim ve savclara ilikin liste, HSKnn internet sitesinde de yer ald.

NSANDA HRAç DEVAM ETMT

Hakimler ve Savclar Yüksek Kurulu (HSYK), Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) medya yaplanmasna ilikin 26s tutuklu 29 sann yargland davada, 21 tutuklu sann tahliye edilmesine karar veren stanbul 25. Ar Ceza Mahkemesi heyeti ile duruma savcsn geçici olarak görevden uzaklatrd. HSYK kararna göre; 149 hakim, 44 Cumhuriyet savcs, 5 idare mahkemesi üyesi, 2 bölge adliye mahkemesi üyesi ile 1 ar ceza mahkemesi bakan, 1 vergi mahkemesi üyesi ve 1 kurul müfettii olmak üzere toplam 203 kii meslekten ihraç edildi. Kararda, daha önce Resmi gazetede yaymlanan 667 sayl Olaanüstü Hal Kapsamnda Alnan Tedbirlere likin Kanun Hükmünde Kararnamenin (KHK) 3üncü maddesi uyarnca ismi ekli listede bulunan kiilerin FETÖ/PDY örgütü ile iltisak ve irtibatlar olduunun sabit görüldüü için meslekten çkarldklar belirtildi.

GEçTMZ HAFTA 107 K HRAç EDLD

Hakimler ve Savclar Yüksek Kurulunca (HSYK), FETÖ soruturmalar kapsamnda 107 hakim ve savcnn daha ihracna karar verildi. HSYK Bakan Vekili Mehmet Ylmaz, basn mensuplarna yapt açklamada, bugünkü toplantnn ardndan listeler üzerindeki çalmalar tamamladklarn söyledi. Ylmaz, 107 hakim, savc daha ihraç edildi. Bu, listeler halinde yaplan son ihraç. Bundan sonra itiraflarla yeni isimler geldikçe bizden sonraki Kurul da durumu deerlendirecektir ama var olan liste üzerindeki çalmalar sona erdi. Üzerinde çaltmz bir liste kalmad. tirazlar da tamamladk. diye konutu.

UBATTA DA ATAMA YAPILMITI

Hakimler ve Savclar Yüksek Kurulu 1. Dairesince 282 sayl Adli Yarg ve 283 sayl dari Yarg kararnameleri yaymland. HSYK kararnamesi ile toplam 454 hakim ve savc atamas yapld. Kararname ile daha önce aça alnan 65 hakim ve savc göreve iade edildi. Yargtaya 100 tetkik hakim atamasnn yapld kararname ile Bat Basavc Vekili Ergün ahin Ankara Basavc Vekilliine getirildi.

Ana Sayfaya Git