HÜDA PAR Genel Başkan Sağlam'dan "yargıda reform" açıklaması

Yargı mekanizmasının adalet üretmesi gerektiğini söyleyen HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, "Siyasi iktidarın hızlı bir şekilde talebe uygun reformlara gitmesi, ülkenin en acil ihtiyaçlarından biridir." dedi.

Haberler 17.11.2020 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HÜDA PAR Genel Bakan shak Salam yapt açklamada; adalet üretmesi gereken yarg mekanizmasn ve okullarda ilk ara tatilini deerlendirdi.

Okullardaki ilk ara tatilini deerlendiren Salam, eitimde yaanan sorunlar gidermek için yüz yüze eitimin önemine vurgu yaparak, alt yapnn bir an önce tamamlanmas çarsnda bulundu.

Hukuk alannda yeni reform söylemlerini deerlendiren Salam, Cumhurbakannn ardndan Adalet Bakan Abdülhamit Gül de yeni reformlara iaret ederek hukuk güvenliinin vatanda lehine korunmas ile tutukluluun istisnaya dönütürülmesine dair güçlü admlar atlacan ifade etti. Bu beyanatlar gelecee dair olumlu bir mesaj içerirken ülkenin içinde bulunduu adalet krizinin artk sürdürülemez boyutlara ulatnn da ifadesidir. Hukuki delilden yoksun dosyalarda bile uzun tutukluluk süreleri yargnn itibarn zedelemektedir. Oysa devletin yegane meruiyet kayna adalettir. Son anketlerde adaletsizliklerin; Türkiyenin en önemli ikinci sorunu olarak çkmas ve yargya olan güvenin yüzde 10lara kadar dümesi hayli düündürücüdür. dedi.

Siyasi iktidarn hzl bir ekilde talebe uygun reformlara gitmesi, ülkenin en acil ihtiyaçlarndan biridir

ktidarn, toplumun taleplerine uygun reformlara gitmesi gerektiine dikkat çeken Salam, Sayn Cumhurbakan ile Adalet Bakannn altn çizdii hukuki güvenlik ve belirlilik ilkeleri, hukuk devletinin ön koullardr. Hukuki güvenlik ilkesi, hukuk normlarnn öngörülebilir olmasn, bireylerin tüm ilemlerinde devlete güven duyabilmesini, devletin de yasal düzenlemelerde bu güveni zedelemekten kaçnmasn gerekli klar. Belirlilik ilkesi ise yasal düzenlemelerin hem kiiler hem de idare yönünden herhangi bir kukuya yer vermeyecek ekilde açk, net, anlalr ve uygulanabilir olmasn gerektirir. Bu ilke ayrca kamu otoritelerinin keyfi uygulamalarna kar koruyucu hukuki mekanizmalar ifade etmektedir. Bugün ülkemizde yarg bamszl, kii özgürlüü, hukuki güvenlik ve belirlilik ilkeleri teorik tartmalarn ötesinde, güçlü toplumsal bir talebe dönümütür. Siyasi iktidarn hzl bir ekilde bu talebe uygun reformlara gitmesi, ülkenin en acil ihtiyaçlarndan biridir. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git