HÜDA PAR'dan 'Barış Pınarı Harekatı' açıklaması!

HÜDA PAR, Türkiye'nin Suriye'deki harekâtına ilişkin, "Harekâtın, kesinlikle yeni kaotik durumlara ve yeni çatışmalara neden olmaması çok önemlidir." açıklamasında bulundu. Ayrıca yapılan açıklamada Barış Pınarı Harekatı'nın Türk-Kürt savaşı olmadığı vurgulandı.

Haberler 10.10.2019 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin Suriyedeki harektna ilikin deerlendirme yapan HÜDA PAR Genel Merkezi, bölgenin demografik yapsyla oynanmamas gerektiini belirterek, sivillerin zarar görmemesi gerektiinin alt çizildi ve Bar Pnar Harekatnn Türk-Kürt sava olmad vurguland.

Deerlendirmede, Türkiye snrna yakn bölgelerde bir süre devam eden Türkiye-ABD ortak kara ve hava devriyelerinden sonra ABD bölgeden çekileceini duyururken ABDli bir yetkili, Türkiyenin uzun bir süredir yapacan söyledii askeri harekta yardm etmeyeceklerini, ancak askeri olarak engel de olmayacaklarn ifade etti. Bu açklamadan iki gün sonra harektn balad Cumhurbakan Erdoan tarafndan açkland. denildi.

Sivillerin zarar görmemesi ve yeni göçlerin olmamasna dikkat edilmesi gerektiinin alt çizilen deerlendirmede, 8 yl akndr devam eden Suriyedeki süreç, anayasa komisyonunun oluturulmas ile yeni bir aamaya girmiken kaotik ortamn ortadan kaldrlmas için yapld belirtilen harektn, kesinlikle yeni kaotik durumlara ve yeni çatmalara neden olmamas çok önemlidir. Snrlarla oynamak ve demografik yapy deitirmek bölgeyi sonu belirsiz kaotik bir duruma sürükler. Her eyden önce bu harektn snrlar deitirmeye yönelik bir harekt olmad ve belirli zaman ve meknla snrl kalaca gösterilmelidir. Halkn yeni maduriyetler ve muhaceretler yaamamas ve sivillerin zarar görmemesi herkesin öncelii olmaldr. ifadelerine yer verildi.

TÜRKYENN BU MÜDAHALES BR TÜRK-KÜRT SAVAI DELDR

PKKnn hiçbir zaman Kürtler için mücadele etmediine dikkat çekilen deerlendirmede, unlar kaydedildi:

Türkiyenin bu müdahalesi bir Türk-Kürt sava deildir. PKK/YPG hiçbir zaman Kürtler için mücadele etmemitir. Hatta PKK imdiye kadar savan kendisi gibi düünmeyen Kürtlerle yapmtr. Bölgede kendisine teslim olmayan Kürtleri ya öldürdü ya da sürdü. Sürdüklerinin de bir daha memleketlerine dönmesine izin vermedi. Bugün 400 bin Suriyeli Kürt Türkiyeye, 300 bin Kürt de Irak Kürdistanna göç etmi bulunmaktadr. Herkesin bu gerçei göz önünde bulundurarak sorumlu bir dil kullanmas zorunludur.

Bölgeden göç etmek zorunda kalan yerli halkn tekrar yurtlarna dönüleri salanmaldr. Bölgenin yönetimi bölgenin asli unsurlar olan yerleik halka devredilmelidir.

Ana Sayfaya Git