'Hudut Kartalları', eksi 10 derecede vatan savunmasında

Şırnak'ta, sıcaklığın eksi 10 dereceye düştüğü, karla kaplı Irak sınırındaki yüksek rakımlı üs bölgelerinde vatan savunması yapan 'Hudut Kartalları', terörle mücadeleyi aralıksız sürdürüyor. Komandolar, son teknolojiyle donatılan üs bölgelerinde, Irak'ın kuzeyindeki terör hedeflerini gelişmiş sistemlerle anında imha edip, yasa dışı faaliyetlere geçit vermiyor.

Haberler 21.12.2019 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Terörle mücadelede etkin ve caydrc görev yürüten Hudut Kartallar, k artlarnda da terörle mücadele ederken, Iraktan yurda yasa d geçi ve kaçakçlk faaliyetlerini engelliyor. Demirören Haber Ajans (DHA) ekibi, 23üncü Piyade Tümen Komutanl bünyesindeki gelitirilmi modüler sistemle kurulan Sumaktepe Üs Bölgesi ile Irak topraklarndaki 1986 metre rakmda yeni açlan ietepe Üs Bölgesinde görevli askerlerin zorlu k mesaisini görüntüledi. Yerli üretim silah ve teçhizat kullanan askerler, karla kapl dalarda, teröristlere ar k artlarnda darbe vuruyor. Hudut Kartallar, yüksek rakml dalarda bugüne kadar teröristlerin kulland çok sayda snak ve maaray tespit edip, içindeki silah, mühimmat ve yaam malzemelerini imha etti.

YASA DII FAALYETLER ENGELLENYOR

Sinat ve Haftanin bölgelerinde, yüksek rakml alanlarda bulunan üs bölgelerindeki Hudut Kartallar, yerli imkanlarla üretilen araç, silah ve teçhizatla Irakn kuzeyinden yaplmas muhtemel saldrlara gelimi sistemlerle annda karlk veriyor. Mevzilerde nöbet tutan Hudut Kartallar, karla kapl dalarn eteklerini kameralarla gözetleyip, muhtemel geçi yollarn belirliyor. Koordinatlar belirlenen muhtemel geçi yollar, teröristlerin korkulu rüyas olan Cobra üstü FNMAC makineli tüfek, uçaksavar ve toplar ile ate altna alnp, imha ediliyor.

7 GÜN 24 SAAT GÖREV BLNC

Türkiye- Irak snr hattnda, 1850 rakmda, gelitirilmi modüler sistemle ina edilen Sumaktepe Üs Bölgesi Komutan Temen Tayfun Güngör, snr hattnda her türlü yasa d faaliyetlere engel olduklarn belirterek, u anda 48inci Hudut Tugay Komutanlna bal 5inci Hudut Taburunun 2nci Hudut Bölüünün konulu olduu Sumaktepe Üs Bölgesinde bulunmaktayz. Sumaktepe Üs Bölgesi, Türkiye- Irak hattnn sfr noktasdr. Hudut hatt boyunca 7 gün 24 saat görev bilinciyle bata bölücü terör mensuplarnn eylemleri olmak üzere her türlü yasa d faaliyete engel olmaktayz dedi.

Irak topraklarnda ve Türkiyeye 3 kilometre uzaklktaki 1986 metre rakmda yeni kurulan ietepe Üs Bölgesi Komutan Yüzba Berat Sungur ise u anda Türkiye Cumhuriyeti Devleti snrlarna 3 kilometre mesafede, Kuzey Irakn içinde bir üs bölgesinde bulunuyoruz. Buradaki bulunu maksadmz, bölücü terör örgütü mensuplar tarafndan snrlarmza herhangi bir saldr henüz olumadan önce teröristleri bulup, imha etmek esasna dayanmaktadr. Buradaki tüm arkadalarmla beraber zaman mefhumu gözetmeksizin 7 gün 24 saat esasna göre bulunduumuz bölgede görev yapmaktayz ve bundan da çok büyük mutluluk duyuyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git