Hükümlü ve tutuklu çocukların postaları ücretsiz gönderilecek

Çocuk hükümlü ve tutuklularla devlet güvencesi altındaki çocukların gönderileri, özel hizmet ücretleri hariç, posta ücretinden muaf olacak.

Haberler 03.06.2017 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Ulatrma, Denizcilik ve Haberleme Bakanlnn, Evrensel Posta Hizmetleri Yönetmeliinde Deiiklik Yaplmasna Dair Yönetmelik, Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe girdi.

Buna göre, görme engellilere özgü yaz içeren gönderilerle askeri örencilerin, sözlemeli erba ve erler ile uzman erbalar hariç erba ve erlerin 100 grama kadar arlktaki gönderileri, çocuk hükümlü ve tutuklularn, devlet güvencesi altndaki çocuklarn gönderileri, özel hizmet ücretleri hariç, posta ücretinden muaf olacak.

Evrensel posta hizmet yükümlüsü ya da salaycs, evrensel posta hizmetinin salanmasna ilikin Kabul ve Datm Yönergesini Bakanlk onayna sunacak.

Evrensel posta hizmet yükümlüsü ya da salaycs, bir sonraki yla ait gelir-gider öngörüsüyle gün içinde hizmet sunulacak yerleim birimleri planlamasn, aralk ay sonuna kadar Bakanla sunacak. Bakanlk gerekli gördüü dier hususlara ilikin bilgi ve belgeleri de isteyebilecek.

POSTALARI ÜCRETSZ OLACAK

Kabul ileri, öngörülen datm hizmetleriyle ayn gün olacak ekilde datm hizmetini ifa eden personel tarafndan gerçekletirilecek. Evrensel posta hizmet yükümlüsü veya salaycs tarafndan özelliine göre posta i yeri açlmasnda yarar görülen ve Bakanlkça onaylanan, nüfusu 2001 ve üzerinde olan yerleim birimlerinde ise posta i yeri vastasyla haftada en az 5 i günü hizmet verilecek.

Yönetmeliin yürürlüe girdii takvim yl sonu itibaryla posta i yeri bulunan yerleim birimlerinde, posta i yeri vastasyla hizmet verilmeye devam edilecek ancak bu yerleim birimlerindeki i yerlerinin herhangi bir nedenle hizmete kapatlmas halinde kabul hizmeti belirtilen hükümlere göre yürütülecek.

Evrensel posta hizmetinin net maliyeti, belirtilen gönderilerin kabul, datm ve teslimi nedeniyle oluacak maliyet de dikkate alnarak, ilgili bentlerde yer alan yerleim birimlerinde sunulan evrensel posta hizmeti için hesaplanacak.

Yönetmelik hükümlerini Ulatrma, Denizcilik ve Haberleme Bakan ve Maliye Bakan birlikte yürütecek.

Ana Sayfaya Git