“Hürriyetçi demokratlar” Diyarbakır’da nabız yokladı

Hürriyetçi Demokratlar Platformu Genel Başkanı Adnan Dağıstanlı, 2019 seçimlerine gidilen süreçte arzu edilen uyum yasalarının çıkarılmaması durumunda Türkiye’nin otoriter yönetime doğru gideceğini söyledi.

Haberler 22.01.2018 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dastanl, Diyarbakrda bir otelde düzenlenen toplantda yapt konumada, 1980 sonras kurulan Doru Yol Partisinde Gençlik Kollarnda görev alan arkadalaryla birlikte platform kurduklarn ifade ederek, nabz arama olarak nitelendirdii toplantlarn ilkini Ankara ve Adanada gerçekletirdiklerini, üçüncü toplantlarn ise medeniyetler ehri Diyarbakrda yapmann mutluluunu yaadklarn belirtti.

Türkiyenin tekli siyasi parti yönetimine girdiini ifade eden Dastanl, Türkiyede 16 yllk Adalet ve Kalknma Partisi iktidar süresince siyaset, ekonomik, sosyal yap, kültürel yap olarak tek adam yönetiminin altna doru yönlendirilmektedir. Onun için biz dünün gençleri bugünün orta ya kua olarak, bu negatif artlara cevap verebilmek için kendi aramzda oluturduumuz bu platformumuz araclyla ses verme aray içerisindeyiz. Bu ses Türkiyenin yeniden siyasete muhalefet getirebilme balamnda oluturabileceimiz merkez demokrat yap üzerine kurulabilecek bir yapdr dedi.

BU PLATFORM OLARAK SES VERME ARAYII çERSNDEYZ

Halihazrdaki yap Milli Görü geleneinden gelmi, merkeze oturmu ama hiçbir zaman merkezleememitir. Bu iktidar döneminde oluan radikal yönetim anlay Türkiyeyi birçok konuda gerginliin içine oturtmutur. Biz bundan resmen yorulduk. ktidar icraatlarn 24 saat üzerinden televizyonlar resmen igal ederek, bir alg operasyonu üzerinden Türkiyeyi yönetme gayreti içerisindedir. Bizim itiraz noktamz budur. Biz Türkiyenin tekrar demokratikleme konusunda, herkese lazm olan siyaset anlayn eski günlerdeki gibi dönmesinin aray içerisindeyiz. Türkiye yol ayrmnda. Eer 2019a giden süreçte, bizler tek adam olgusu üzerinden bugünkü parlamenter sistem içerisinden bakanlk sistemine yönelirsek ve bu yönelimin arzu edilen uyum yasalar oluturulamazsa, bu yönelim tamamyla otoriter yönetime gidecek.

Platformun Diyarbakr l Temsilcisi Hasan Basri Daban da, Diyarbakrda resmi kurumlarn ve valiliin partilerin bürolar gibi çaltn ileri sürdü.

Ana Sayfaya Git