Husumetli aileler barıştı

BİTLİS’in Tatvan ilçesindeki Kaçmaz ve Taş aileleri arasında 1 yıl önce bir kişinin ölümüyle başlayan husumet, Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ve kanaat önderlerinin girişimi sonucu barışla noktalandı.

Haberler 04.03.2018 - 11:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ailelerin bartrlmas için düzenlenen törene, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardm, Ak Parti l Bakan Nesrullah Tanglay, Ahlat Belediye Bakan Mümtaz çoban, l Müftüsü Faysal Geylani, kurum amirleri, STK temsilcileri, husumetli aileler ve vatandalar katld. Tatvandaki bir otelin toplant salonunda gerçekleen bar töreninde konuan Vali Ustaolu, slam dininin bar ve kardelik dini olduunu söyledi. Ustaolu, ülkenin geçirdii bu kritik süreçte kardelie ve birlie ihtiyaç olduunu belirterek öyle konutu:

ALELER BARITIRILDI

limizde sosyal bir kangren olarak yllardr süren bu tip problemlerin çözümü noktasnda gösterilen ilgi ve alaka, buna çok ihtiyacmz olduunu gösteriyor. Mensubu bulunduumuz din, bar ve kardelik dinidir. Dinimizin emri olan kardelie ve huzura katk salamak adna herkesin elini tan altna koymas gerekiyor. Ülkemizin geçirdii bu kritik süreçte birlie, dirlie ve kardelie en fazla ihtiyacmz olan u günlerde, bunlar bir kenara brakmamz gerekiyor. Bir evladn kaybeden Kaçmaz Ailesine göstermi olduu fedakrlktan dolay teekkür ediyorum. Ülkemizin Kurtulu Sava gibi mücadele verdii u günlerde bizim tek vücut olarak kenetlenmemiz gerekiyor. Bu bölge zaten 40 yldr terörden çekiyor. Bir de bu tip sosyal problemlerle, aclarla urayor. Yeni nesillere brakacamz çok daha güzel eylerin olmas gerekiyor. Bizim u an kahramanca mücadele veren askerlerimiz bir bir ehadete yürüyor. Bedrin aslanlar gibi her birinin ehadet erbetine ulat yiitlerimiz var. Onlar bu ülkenin huzuru ve güvenlii için mücadele veriyor. Bizim de bu tür yerel problemlerin çözümünde elimizden ne geliyorsa yapmamz gerekiyor.

SLAM DNNDE YER YOK

Tatvan Belediye Bakan Fettah Aksoy ise kan davalarnn ve cinayetlerin slam dininde yeri olmadn belirterek, Bazen öfkemizi kontrol edemediimiz için hesabn yapamadmz hadiselerle karlayoruz. Bu tür hadiseler ilçemizde yaandkça üzüntü içinde olmamza sebep oluyor. Bugün burada eytan ve dostlarn sevindirmemek için bar merasimi düzenledik. Bu barta en büyük emei Kaçmaz Ailesine borçluyuz. Hayrn taraf olduklarn dile getirerek bara adm attlar. Bu anlaml günü bize yaatan ailelerimize ve bara selam olsun dedi.

Konumalarn ardndan iki aile üyeleri tokalatktan sonra bar yemini ederek Kuran- Kerimin altndan geçti. ki ailenin bir araya gelip fotoraf çektirmesiyle tören sona erdi.

Ana Sayfaya Git