İfadeleri ortaya çıktı

Ankara'da, Barış Çakan'ın(20) ezan okunurken yüksek sesle müzik dinleyen grubu uyarması sonucu çıkan kavgada hayatını kaybetmesiyle ilgili soruşturmada tutuklanan 3 kişinin, ifadesi ortaya çıktı. Şüpheliler, araçta yüksek sesle müzik dinlediklerini, Barış Çakan'ın arkadaşı B.A.'nın kendilerini uyarması sonucu kavganın başladığını söyledi. Ö.K.Y., Barış Çakan'ın önce kavgayı ayırmak için araya girdiğini belirtti.

Haberler 03.06.2020 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Etimesgut Alsancak Mahallesinde önceki gün meydana gelen olayda Bar çakan ve arkada B.A., ezan okunduu srada parkta araç içinde yüksek sesle müzik dinleyen 3 kiiyi uyard. Araçtakilerin buna tepki göstermesi üzerine çkan kavgada Bar çakan, bçakland ve hastanede hayatn kaybetti. Olayn ardndan araçta bulunan A.B., K.H.Y. ve Ö.K.Y. gözaltna alndktan sonra tutukland. Sosyal medyada Bar çakann, Kürtçe müzik dinledii gerekçesiyle öldürüldüü iddialar yer ald. Valilikten yaplan açklamada, olayn Kürtçe müzikle ilgisi olmad, Bar çakan ve arkadann, üphelileri ezan okunmas srasnda yüksek sesle müzik dinlememeleri konusunda uyarmas sonucu meydana geldii belirtildi.

BARI KAVGAYI AYIRMAK çN ARAYA GRD

Tutuklanan üphelilerden suça sürüklenen çocuk Ö.K.Y. savclktaki ifadesinde, kavgann B.A. ve K.H.Y. arasnda baladn, olayda ölen Bar çakann kavgaya ayrmak için araya girdiini söyleyerek, Ancak kavga büyüyünce Bar da biz de kavgaya girdik, Barn elinde bçak vard. Bça bana doru sallad. Sa el parmamn ucu kesildi. Ben de bça Barn elinden alp, bacana doru iki kez salladm. Ancak isabet etmedi. Bu srada dierlerinin ne yaptna dikkat etmedim. Sonrasnda B.A. sopa alarak beni kovalad. Ben de kaçtm. Benim salladm bçak isabet etmedi. Üzerime atlan bu suçlamalar kabul etmiyorum. Ben Bar çakan bçaklamadm. Kimi bçakladm bilmiyorum. Benim kullandm bçakta kan izi olmadna eminim. çünkü isabet etmedi dedi.

YÜKSEK SESLE MÜZK DNLYORDUK

K.H.Y. ise ifadesinde olay öncesi araçta arkada ve kuzeni ile birlikte alkol aldn belirterek, Bu srada yüksek sesle müzik dinliyorduk. Mahalleden tandm B.A. biraz daylanarak Karde sesini kssana dedi. Ben araçtan indiim anda burnuma kafa att. Burnum kanad. Araçtan inen A.B. ile Ö.K.Y. olaya karnca kavga çkt. Kuzenim A.B, B.Aya yumruk att. Sonra 5 kii birbirimize daldk. Herkes birbirine vuruyordu. Ben B.A. ile kavga ederken, Bar çakan ve Ö.K.Y. kavga ederek aa doru gidiyordu. Ben onlardan uzaklatm. Bizim binann bahçesindeyken, Ö.K.Y, çocuu 5 yerinden bçakladm diyerek, elime bçak verdi. Ben de bça binann bahçesine attm. Bizim eve çktmzda Ö.K.Y, yine 5 yerinden bçakladn söyledi. Polis aracna bindirildiimizde ise, bça birkaç kez salladn ve 2 kere isabet ettirdiini söyledi. ahsn öldüünü bilmiyorduk, karakolda örendik dedi.

EZANI DUYMADIK

A.B. ise ifadesinde, arkada ve kuzeniyle araçta alkol aldklarn, yüksek sesle müzik dinlediklerini belirterek, Ezan duymadk. Sonra iki kii geldi. K.H.Yyi çardlar. K.H.Y. araçtan indi ve aralarnda tartma çkt. Bunun üzerine ben ve Ö.K.Y. araçtan indik. K.H.Ynin burnu kanyordu. Önce olay çözmeye çaltk. Sonra beimiz birden kavga etmeye baladk. Bu srada kimsenin elinde bçak ve benzeri bir alet yoktu. Kavga çknca etraftan birileri sokaa indi. ki kii sokaktan aa inerek uzaklat dedi.

Öte yandan soruturma kapsamnda olay yerine yakn binann bahçesinde iki adet bçak bulunduu belirtildi. Bar çakann ilk otopsisinde vücudunda iki bçak yaras olduu belirtilirken, suça konu bçan hangisi olup olmadn adli tp incelemesinden sonra ortaya çkaca bildirildi. Savclk kaynaklarndan alnan bilgiye göre, ortada Kürtçe müzikle ilgili bir tartma olmad, araçta dinlenen müziin de arabesk olduu ifade edildi.

Ana Sayfaya Git