İffetini korudu 15 yıl ceza aldı

15 yıl hapis cezası onanan Çilem Doğan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na itirazda bulundu. Doğan, "Her gün benim gibi kendini savunmaya çalışan kadınlar ölüyor" dedi.

Haberler 16.12.2021 - 10:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Adanada kendisine sistematik iddet uygulayan, evli olduu Hasan Karabulutu (33) öldüren ve yerel mahkemenin verdii 15 yl hapis cezas onanan çilem Doan, avukat araclyla Yargtay Cumhuriyet Basavclna kararn düzeltilmesi için itirazda bulundu. Doan, Bu karar, bana neden ölmedin, kendini savunmamalydn mesaj veriyor. Davamn hakllna güveniyor ve adaletin yeniden tecelli edecei yönünde umudumu koruyorum dedi.

Doan, avukat sa Ayanolu araclyla karar hakknda Yargtay Cumhuriyet Basavclna itirazda bulundu. DHAya konuan Doan, ayakta durmaya devam edeceini belirterek, Meru müdafaa hakk önemli bir haktr. Benim durumum buna uyuyor. Fakat Yargtay bunu uygulamad. Her gün benim gibi kendini savunmaya çalan kadnlar ölüyor. Bu karar bana neden ölmedin, kendini savunmamalydn mesaj veriyor. Yaadklarm hastane raporlar, ikayet dilekçeleriyle belgelenmitir. Buna ramen olay, dorudan adam öldürdüm gibi ele alnmtr. Davamn hakllna güveniyor ve adaletin yeniden tecelli edecei yönünde umudumu koruyorum ifadelerini kulland.

Doann avukat sa Ayanolu ise itiraz dilekçesini sunduklarn ve olumlu cevap alacaklarna inandklarn belirtti. tiraz kabul edilirse karar, Ceza Genel Kuruluna gönderilecek.

Ana Sayfaya Git