İffetini korudu 15 yıl ceza aldı

15 yıl hapis cezası onanan Çilem Doğan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na itirazda bulundu. Doğan, "Her gün benim gibi kendini savunmaya çalışan kadınlar ölüyor" dedi.

İffetini korudu 15 yıl ceza aldı

HABER MERKEZİ

Adana'da kendisine sistematik şiddet uygulayan, evli olduğu Hasan Karabulut'u (33) öldüren ve yerel mahkemenin verdiği 15 yıl hapis cezası onanan Çilem Doğan, avukatı aracılığıyla Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na kararın düzeltilmesi için itirazda bulundu. Doğan, "Bu karar, bana 'neden ölmedin, kendini savunmamalıydın' mesajı veriyor. Davamın haklılığına güveniyor ve adaletin yeniden tecelli edeceği yönünde umudumu koruyorum" dedi.

Doğan, avukatı İsa Ayanoğlu aracılığıyla karar hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na itirazda bulundu. DHA'ya konuşan Doğan, ayakta durmaya devam edeceğini belirterek, "Meşru müdafaa hakkı önemli bir haktır. Benim durumum buna uyuyor. Fakat Yargıtay bunu uygulamadı. Her gün benim gibi kendini savunmaya çalışan kadınlar ölüyor. Bu karar bana 'neden ölmedin, kendini savunmamalıydın' mesajı veriyor. Yaşadıklarım hastane raporları, şikayet dilekçeleriyle belgelenmiştir. Buna rağmen olay, doğrudan 'adam öldürdüm' gibi ele alınmıştır. Davamın haklılığına güveniyor ve adaletin yeniden tecelli edeceği yönünde umudumu koruyorum" ifadelerini kullandı. 

Doğan’ın avukatı İsa Ayanoğlu ise itiraz dilekçesini sunduklarını ve olumlu cevap alacaklarına inandıklarını belirtti.  İtiraz kabul edilirse karar, Ceza Genel Kurulu’na gönderilecek. 

Kaynak: Diyarbakır Söz