İki aile daha kavuştu!

Halise Aptekin ve Mehmet Emin Alkan, Diyarbakır'da aileleriyle buluşturuldu. Bu buluşma, HDP il binası önünde oturma eylemi yapan annelere moral verdi. Anne Songül Altıntaş "Bugün iki çocuk daha ailesine kavuştu. Aileleri mutlu oldu, çocuklar mutlu oldu. Herkes çok sevindi. İnşallah darısı bütün ailelerin başına" derken, Baba Celil Begdaş "Çocuklar gelmeye başladı. Bu bize büyük cesaret veriyor. Bu çocukların hepsi gelecek" dedi.

Haberler 28.02.2020 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmas için HDP binas önünde oturma eylemi yapan ailelerden 2si daha evladna kavutu. Halise Alptekin (32) ve Mehmet Emin Alkan (21), ikna çalmalaryla terör örgütünden kaçarak, güvenlik güçlerine teslim oldu. 2 ailenin daha güvenlik güçlerinin ikna çalmas sonucu evlatlarna kavumas, dier annelerin de umudunu artrd. Olu Vedat (28) için oturma eylemine devam eden eyhmus Kaya, evladn çok özlediini belirterek, Olum 5 senedir PKKnn elinde. Bunlar oluma ne yapacak? Artk olumu braksnlar dedi

ALELERN DREN SÜRÜYOR

Hacire Akar, 21 Austosta kaybolan olu Mehmetin HDPliler tarafndan daa kaçrldn söyleyip, bir gün sonra partinin Diyarbakr il binas önünde oturma eylemi balatt. Eylemin 3üncü gününde ortaya çkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandrld. Oluna kavuup, eylemine son veren Hacire Akar, çocuklar kayp annelere çarda bulundu. Hacire Akarn çocuuna kavumas, çocuklar terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan aileler için umut oldu. Akarn çarsyla harekete geçen çocuklar kayp aileler, 3 Eylülden itibaren HDP binas önünde oturma eylemine balad.

11 ALE, EVLADINA KAVUTU

Hacire Akarn olu Mehmetin yan sra eyleme katlanlardan Hatice Ceylann olu Cafer, Hüsniye- Hüseyin Kaya çiftinin kzlar Mekiye, Halime Kadrann torunu Halil brahim Kadran, Necla- Metin Açan çiftinin olu Harun Açan, Nizamettin- Aslhan Erefolu çiftinin olu Hüseyin, Gevriye Ayhann kz Pelda, Melik Aslann olu Volkan, Muhteber Birlikin olu Veysi Birlik, Cahide Alkann olu Mehmet Emin ve ahize Altnkaynakn kz Halise Alptekinin terör örgütünden kaçarak, güvenlik güçlerine teslim olmasyla oturma eylemi yapan ailelerden 11i evlatlarna kavutu. Hacire Akarn dndaki 10 aile, dier ailelere destek olmak için oturma eylemine devam ediyor.

ALELERN KUçAKLAMASI

çnar ilçesinden gelen Mehmet Nur Alkan, 5 yl önce kaçrlan kardei Mehmet Emin, Mardinin Dargeçit ilçesinden gelen ahize Altnkaynak ise 6 yl önce kaçrlan kz Halise Alptekin için oturma eylemine katld.

Emniyet Genel Müdürlüü, Jandarma Genel Komutanl, istihbarat ve terörle mücadele birimlerinin ikna çalmalar sonucu önceki gün 2 örgüt üyesi ile birlikte PKKdan kaçan Halise Alptekin ve Mehmet Emin Alkan, rnakn Silopi ilçesindeki Habur Snr Kapsnda güvenlik güçlerine teslim oldu. Diyarbakra getirilerek, ilk ifadeleri alnan Alptekin ve Alkan, dün ailesiyle buluturuldu. l Jandarma Komutanlnda gerçekletirilen bulumada Mehmet Eminin annesi Cahide Alkan da yer alrken, duygusal anlar yaand.

1798inci günde 2 ailenin daha evladna kavumasyla HDP binas önünde oturma eylemi yapan ailelerden 11i evladna kavumu oldu.

ANNELER UMUTLANDIRDI

Bu buluma, HDP il binas önünde oturma eylemi yapan annelere moral verdi.

Annelerden Mevlüde Üçda, yaklak 5 önce daa kaçrlan olu için katld oturma eylemini sürdürdüünü söyledi. Teslim olup ailesine kavuan her çocuun umutlarn artrdn ifade eden Üçda, Gelenler de bizim evladmzdr. ki aile evladna kavutu, bu gün çok sevinçliyiz. dedi.

Her geçen gün balattklar eyleme ailelerin katlmnn sürdüünü belirten Üçda, öyle konutu:

Gün geçtikçe umutlarmz artyor. Ne olur evlerinizde kap arkalarnda resimlere sarlp alamayn, alamakla bir ey elde edilmiyor. Gelin evlatlarmz bu kapdan (HDP) isteyelim. Bu kap arac olmazsa bu çocuklar gitmez. Kimse kimseyi kandrmasn. Anne olarak evladm almadan buradan gitmem.

Üçda, oluna teslim olmas yönünde çarsn da yineledi.

SONUNA KADAR BURADAYIZ

Anne Songül Altnta da olunun 5 yl önce terör örgütü PKK tarafndan kaçrldn söyledi.

Altnta, Sonuna kadar buradayz. Evladmz almadan gitmiyoruz. Gün geçtikçe saymz artyor. Aileler gelmeye, çocuklar gelmeye balad. çocuklar geldii için çok mutluyuz, çok sevinçliyiz. nallah bizimkiler de gelir. Biz de seviniriz. Bu gün iki çocuk daha ailesine kavutu. Aileleri mutlu oldu, çocuklar mutlu oldu. Herkes çok sevindi. nallah dars bütün ailelerin bana. diye konutu.

Evde durmakla çocuklarn gelmeyeceini ifade eden Altnta, Herkes çadra gelsin, herkese yer var, gelsin evladn alsn, gitsin. dedi.

Bu akam Regaip Kandili olduunu belirten Altnta, evlatlarna kavumalar için kendilerine ve zor durumda olan bütün Müslümanlara herkesin dua etmesini istedi.

Baba Celil Begda ise doru adreste çocuu için oturma eylemini yaptn dile getirdi.

Begda, unlar söyledi:

çocuklar gelmeye balad. Bu bize büyük cesaret veriyor. Bu çocuklarn hepsi gelecek. Gelen çocuklar bize umut verdi. Sabaha kadar heyecandan yatmadk. Erkenden çadra geldik. Sanki benim çocuum gelmi gibi hissettim. Buradan kimse kalkmayacak. Gün geçtikçe say artyor. Ben inanyorum ki burada oturma eylemi yapanlarn says 500ü geçecek.

stanbulda polis memuruyken, Muta kardeinin düün konvoyuyla memleketi Mardinin Derik ilçesine giderken, Diyarbakrn Lice ilçesinde yol kesen PKKllarca kaçrlan olu Vedat Kaya için ei Emine Kaya ile birlikte 5 Eylülden bu yana oturma eylemi yapan eyhmus Kaya, olunun bir an önce braklmasn istediini söyledi. Kaya, Eer vicdannz varsa merhamet varsa bu çocuu brakn. 5 sene oldu. Nedir bu zulüm? Yeter artk, ben çocuumu istiyorum. Artk dayanamyoruz. Eimle ikimiz hastayz diye konutu.

Ana Sayfaya Git