İki aile daha kavuştu!

Halise Aptekin ve Mehmet Emin Alkan, Diyarbakır'da aileleriyle buluşturuldu. Bu buluşma, HDP il binası önünde oturma eylemi yapan annelere moral verdi. Anne Songül Altıntaş "Bugün iki çocuk daha ailesine kavuştu. Aileleri mutlu oldu, çocuklar mutlu oldu. Herkes çok sevindi. İnşallah darısı bütün ailelerin başına" derken, Baba Celil Begdaş "Çocuklar gelmeye başladı. Bu bize büyük cesaret veriyor. Bu çocukların hepsi gelecek" dedi.

İki aile daha kavuştu!

PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunması için HDP binası önünde oturma eylemi yapan ailelerden 2'si daha evladına kavuştu. Halise Alptekin (32) ve Mehmet Emin Alkan (21), ikna çalışmalarıyla terör örgütünden kaçarak, güvenlik güçlerine teslim oldu.  2 ailenin daha güvenlik güçlerinin ikna çalışması sonucu evlatlarına kavuşması, diğer annelerin de umudunu artırdı.  Oğlu Vedat (28) için oturma eylemine devam eden Şeyhmus Kaya, evladını çok özlediğini belirterek, "Oğlum 5 senedir PKK'nın elinde. Bunlar oğluma ne yapacak? Artık oğlumu bıraksınlar" dedi

AİLELERİN DİRENİŞİ SÜRÜYOR

Hacire Akar, 21 Ağustos'ta kaybolan oğlu Mehmet'in HDP'liler tarafından dağa kaçırıldığını söyleyip, bir gün sonra partinin Diyarbakır il binası önünde oturma eylemi başlattı. Eylemin 3'üncü gününde ortaya çıkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandırıldı. Oğluna kavuşup, eylemine son veren Hacire Akar, çocukları kayıp annelere çağrıda bulundu. Hacire Akar'ın çocuğuna kavuşması, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler için umut oldu. Akar'ın çağrısıyla harekete geçen çocukları kayıp aileler, 3 Eylül'den itibaren HDP binası önünde oturma eylemine başladı.

11 AİLE, EVLADINA KAVUŞTU

Hacire Akar'ın oğlu Mehmet'in yanı sıra eyleme katılanlardan Hatice Ceylan'ın oğlu Cafer, Hüsniye- Hüseyin Kaya çiftinin kızları Mekiye, Halime Kadran'ın torunu Halil İbrahim Kadran, Necla- Metin Açan çiftinin oğlu Harun Açan, Nizamettin- Aslıhan Eşrefoğlu çiftinin oğlu Hüseyin, Gevriye Ayhan'ın kızı Pelda, Melik Aslan'ın oğlu Volkan, Muhteber Birlik’in oğlu Veysi Birlik, Cahide Alkan'ın oğlu Mehmet Emin ve Şahize Altınkaynak'ın kızı Halise Alptekin'in terör örgütünden kaçarak, güvenlik güçlerine teslim olmasıyla oturma eylemi yapan ailelerden 11'i evlatlarına kavuştu. Hacire Akar'ın dışındaki 10 aile, diğer ailelere destek olmak için oturma eylemine devam ediyor.

AİLELERİN KUÇAKLAŞMASI

Çınar ilçesinden gelen Mehmet Nur Alkan, 5 yıl önce kaçırılan kardeşi Mehmet Emin, Mardin'in Dargeçit ilçesinden gelen Şahize Altınkaynak ise 6 yıl önce kaçırılan kızı Halise Alptekin için oturma eylemine katıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, istihbarat ve terörle mücadele birimlerinin ikna çalışmaları sonucu önceki gün 2 örgüt üyesi ile birlikte PKK'dan kaçan Halise Alptekin ve Mehmet Emin Alkan, Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Habur Sınır Kapısı'nda güvenlik güçlerine teslim oldu. Diyarbakır'a getirilerek, ilk ifadeleri alınan Alptekin ve Alkan, dün ailesiyle buluşturuldu. İl Jandarma Komutanlığı'nda gerçekleştirilen buluşmada Mehmet Emin'in annesi Cahide Alkan da yer alırken, duygusal anlar yaşandı.

1798'inci günde 2 ailenin daha evladına kavuşmasıyla HDP binası önünde oturma eylemi yapan ailelerden 11'i evladına kavuşmuş oldu.

ANNELERİ UMUTLANDIRDI

Bu buluşma, HDP il binası önünde oturma eylemi yapan annelere moral verdi.

Annelerden Mevlüde Üçdağ, yaklaşık 5 önce dağa kaçırılan oğlu için katıldığı oturma eylemini sürdürdüğünü söyledi. Teslim olup ailesine kavuşan her çocuğun umutlarını artırdığını ifade eden Üçdağ, "Gelenler de bizim evladımızdır. İki aile evladına kavuştu, bu gün çok sevinçliyiz." dedi.

Her geçen gün başlattıkları eyleme ailelerin katılımının sürdüğünü belirten Üçdağ, şöyle konuştu:

"Gün geçtikçe umutlarımız artıyor. Ne olur evlerinizde kapı arkalarında resimlere sarılıp ağlamayın, ağlamakla bir şey elde edilmiyor. Gelin evlatlarımızı bu kapıdan (HDP) isteyelim. Bu kapı aracı olmazsa bu çocuklar gitmez. Kimse kimseyi kandırmasın. Anne olarak evladımı almadan buradan gitmem."

Üçdağ, oğluna teslim olması yönünde çağrısını da yineledi.

SONUNA KADAR BURADAYIZ

Anne Songül Altıntaş da oğlunun 5 yıl önce terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını söyledi.

Altıntaş, "Sonuna kadar buradayız. Evladımızı almadan gitmiyoruz. Gün geçtikçe sayımız artıyor. Aileler gelmeye, çocuklar gelmeye başladı. Çocuklar geldiği için çok mutluyuz, çok sevinçliyiz. İnşallah bizimkiler de gelir.  Biz de seviniriz. Bu gün iki çocuk daha ailesine kavuştu. Aileleri mutlu oldu, çocuklar mutlu oldu. Herkes çok sevindi. İnşallah darısı bütün ailelerin başına." diye konuştu.

Evde durmakla çocukların gelmeyeceğini ifade eden Altıntaş, "Herkes çadıra gelsin, herkese yer var, gelsin evladını alsın, gitsin." dedi.

Bu akşam Regaip Kandili olduğunu belirten Altıntaş, evlatlarına kavuşmaları için kendilerine ve zor durumda olan bütün Müslümanlara herkesin dua etmesini istedi.

Baba Celil Begdaş ise doğru adreste çocuğu için oturma eylemini yaptığını dile getirdi.

Begdaş, şunları söyledi:

"Çocuklar gelmeye başladı. Bu bize büyük cesaret veriyor. Bu çocukların hepsi gelecek. Gelen çocuklar bize umut verdi. Sabaha kadar heyecandan yatmadık. Erkenden çadıra geldik. Sanki benim çocuğum gelmiş gibi hissettim. Buradan kimse kalkmayacak. Gün geçtikçe sayı artıyor. Ben inanıyorum ki burada oturma eylemi yapanların sayısı 500'ü geçecek."

İstanbul'da polis memuruyken, Muş'ta kardeşinin düğün konvoyuyla memleketi Mardin'in Derik ilçesine giderken, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yol kesen PKK'lılarca kaçırılan oğlu Vedat Kaya için eşi Emine Kaya ile birlikte 5 Eylül'den bu yana oturma eylemi yapan Şeyhmus Kaya, oğlunun bir an önce bırakılmasını istediğini söyledi. Kaya, "Eğer vicdanınız varsa merhamet varsa bu çocuğu bırakın. 5 sene oldu. Nedir bu zulüm? Yeter artık, ben çocuğumu istiyorum. Artık dayanamıyoruz. Eşimle ikimiz hastayız" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz