İki aile katıldı

Diyarbakır annelerinin oturma eylemine iki aile daha katıldı

Haberler 19.02.2020 - 11:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinin, daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbetine iki aile daha katld.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 169uncu gününde sürüyor.

Diyarbakrn merkez Sur ilçesinden 5 yl önce 15 yanda daa kaçrlan kz Aysun için oturma eylemine dahil olan anne Aydan Arslan, kzna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulundu. Kzm HDP tarafndan kaçrld. Piknie gidiyorum diye dar çkmt. HDPye gelip, kzm istedim. diyen Arslan, 5 yllk hasretin ardndan kznn kendisini telefonla aradn söyledi.

K ALE KATILDI

Arslan, Kzm Beni daa kaçrdlar, beni korkutuyorlar, gitsen seni öldürürler diyorlar. dedi. Hayr kzm seni öldürmüyorlar. Yalan söylüyorlar, onlar terörist. Devlete sn anneciim. diye konutu.

rnakn Güçlükonak ilçesinden gelerek oturma eylemine katlan baba Halil Esendemir de olu Hacnn 28 yl önce 17 yandayken çalmak için stanbula gittiini, bir daha da kendisinden haber alamadn belirtti. Olunun Irakn kuzeyinde olduunu örendiklerini anlatan Esendemir, Hem kendi çocuuma kavumak hem de ailelere destek olmak için eyleme katldm. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git