İki asker şehit oldu

Saldırıda yaralanan uzman çavuş Mehmet Kırmızı ve piyade sözleşmeli er Müslüm Toprak kaldırıldıkları hastanede kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit Toprak'ın cenazesi Diyarbakır'da toprağa verilecek.

Haberler 01.05.2021 - 10:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irakn kuzeyinde icra edilen Pençe-Yldrm Harekat kapsamnda 28 Nisanda güdümlü tanksavar silahyla saldr neticesinde yaralanarak hastaneye kaldrlan uzman çavu Mehmet Krmz ve piyade sözlemeli er Müslüm Toprak müdahalelere ramen kurtarlamayarak ehit dütü.

Milli Savunma Bakanlndan yaplan açklamada, harekat kapsamnda icra edilen ikmal faaliyetinde önceki gün helikopterden ini srasnda uzman çavu Mehmet Krmz düerek yaraland. Hastaneye sevk edilen Krmz tüm müdahalelere ramen kurtarlamad. Açklamada, Bizleri derin bir ac ve üzüntüye boan bu olaylarda hayatn kaybeden aziz ehitlerimize Allahtan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahl Kuvvetleri ile asil milletimize basal ve sabr dileriz. ifadesine yer verildi.

BAKAN AKARDAN TAZYE MESAJI

Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, ehit uzman çavu Mehmet Krmz ve ehit piyade sözlemeli er Müslüm Toprak için taziye mesaj yaynlad. Akar, MSBnin sosyal medya hesabndan paylalan mesajnda Kahraman ehitlerimize ahsm ve Milli Savunma Bakanl mensuplar adna Allahtan rahmet, kederli ailelerine ve asil milletimize basal ve sabr dilerim. ifadesini kulland.

ACI HABER ALESNE ULATIRILDI

Öte yandan, PKKl teröristlerin saldrsnda yaralanan Uzman çavu Mehmet Krmz, tedavi gördüü Ankarada, Gülhane Eitim ve Aratrma Hastanesinde ehit oldu. ehidin ac haberi, Ceyhan ilçesi anözbilen Mahallesinde yaayan ailesine ulat. ehidin evinin olduu sokak Türk bayraklaryla donatld.

4 AY ÖNE NANLANMITI

Anne Aliye Krmz, çocuklar Yasemin ve Fehmi ile birlikte ehit olunun cenazesini karlamak için Adana Havalimanna gitti. 4 ay önce nianland belirtilen Mehmet Krmznn babas Zeynel ile aabeyi Sedat Krmznn ise Ankarada olduklar kaydedildi.

CENAZE TÖREN DÜZENLEND

Buarada, kaldrld hastanede ehit olan piyade sözlemeli er Müslüm Toprak için Hakkaride tören düzenlendi.

Hakkari Da ve Komando Tugay Komutanlnda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri uygulanarak gerçekletirilen törende, ehit Toprakn Türk bayrana sarl naa alana getirildi. Sayg duruunda bulunulmasnn ardndan ehidin öz geçmii okundu, dua edildi. Silah arkadalar tarafndan omuzlarda tanan ehidin naa, helikoptere konuldu. Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanna götürülen Toprakn naa, buradan memleketi olan Diyarbakra getirildi.

Törene, Vali ve Belediye Bakan Vekili dris Akbyk, vali yardmclar, Cumhuriyet Basavcs smet çnar, Adalet Komisyonu Bakan Turul Durmaz, l Jandarma Komutan Tugeneral Ahmet Kavukçu, l Emniyet Müdürü Salavat Mete Pnar, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluu temsilcileri ile güvenlik güçleri katld.

Ana Sayfaya Git