İki asker şehit oldu

Saldırıda yaralanan uzman çavuş Mehmet Kırmızı ve piyade sözleşmeli er Müslüm Toprak kaldırıldıkları hastanede kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit Toprak'ın cenazesi Diyarbakır'da toprağa verilecek.

İki asker şehit oldu

Irak'ın kuzeyinde icra edilen Pençe-Yıldırım Harekatı kapsamında 28 Nisan'da güdümlü tanksavar silahıyla saldırı neticesinde yaralanarak hastaneye kaldırılan  uzman çavuş Mehmet Kırmızı ve piyade sözleşmeli er Müslüm Toprak müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, harekat kapsamında icra edilen ikmal faaliyetinde önceki gün helikopterden iniş sırasında uzman çavuş Mehmet Kırmızı düşerek yaralandı. Hastaneye sevk edilen Kırmızı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.  Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olaylarda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz." ifadesine yer verildi.

BAKAN AKAR'DAN TAZİYE MESAJI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, şehit uzman çavuş Mehmet Kırmızı ve şehit piyade sözleşmeli er Müslüm Toprak için taziye mesajı yayınladı. Akar, MSB'nin sosyal medya hesabından paylaşılan mesajında "Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim." ifadesini kullandı.

ACI HABER AİLESİNE ULAŞTIRILDI

Öte yandan, PKK’lı teröristlerin saldırısında yaralanan Uzman Çavuş Mehmet Kırmızı, tedavi gördüğü Ankara'da, Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde şehit oldu. Şehidin acı haberi, Ceyhan ilçesi Şanözbilen Mahallesi'nde yaşayan ailesine ulaştı. Şehidin evinin olduğu sokak Türk bayraklarıyla donatıldı.

4 AY ÖNE NİŞANLANMIŞTI

Anne Aliye Kırmızı, çocukları Yasemin ve Fehmi ile birlikte şehit oğlunun cenazesini karşılamak için Adana Havalimanı'na gitti. 4 ay önce nişanlandığı belirtilen Mehmet Kırmızı’nın babası Zeynel ile ağabeyi Sedat Kırmızı'nın ise Ankara’da oldukları kaydedildi.

CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ

Buarada, kaldırıldığı hastanede şehit olan piyade sözleşmeli er Müslüm Toprak için Hakkari'de tören düzenlendi.

Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri uygulanarak gerçekleştirilen törende, şehit Toprak'ın Türk bayrağına sarılı naaşı alana getirildi. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından şehidin öz geçmişi okundu, dua edildi. Silah arkadaşları tarafından omuzlarda taşınan şehidin naaşı, helikoptere konuldu. Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı'na götürülen Toprak'ın naaşı, buradan memleketi olan Diyarbakır'a getirildi.

Törene, Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, vali yardımcıları, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, Adalet Komisyonu Başkanı Tuğrul Durmaz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile güvenlik güçleri katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz