İmam Taşçıer ile ilgili 'Şeyh Sait' fezlekesi

HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer hakkında düzenlenen fezlekenin Şeyh Sait'in anması ile ilgili olduğu ortaya çıktı.

Haberler 08.01.2022 - 11:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Taçerin anma programnda yapt konumasnn Halk kin ve dümanla alenen tahrik ettii ileri sürülerek dokunulmazlnn kaldrlmas isteniyor.

HDP Diyarbakr Milletvekili mam Taçer hakknda hazrlanan fezlekenin nedeninin 29 Haziran 2020de Diyarbakrda düzenlenen eyh Saiti anma program olduu ortaya çkt.

mam Taçerin anma programnda yapt konumada Halk kin ve dümanla alenen tahrik ettii ileri sürüldü.

Hazrlanan fezlekede Taçerin u ifadeleri kulland belirtildi: eyh Sait Efendi ve arkadalar güçlü bir organizasyonla o dönemdeki bask ve zulme kar Kürtlerin haklarn talep ettiler. Kürtlerin de dünyada Türkler gibi, Araplar gibi, Farslar gibi ve dier milletler gibi bir statü sahibi olmasn istediler. Bu ekilde bu savan önünü açtlar ve sonrasnda da 1925 ylndan daha sonra yüzlerce, binlerce Kürt yine katledildi, göç ettirildi, dillerinden uzaklatrldlar, arazilerinden uzaklatrldlar, evlerinden uzaklatrldlar. Ve bu bugüne kadar da devam etmektedir. Yani 1925 ile 2020 hiçbir ey deitirilmemitir.

Ana Sayfaya Git