İmam Taşçıer ile ilgili 'Şeyh Sait' fezlekesi

HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer hakkında düzenlenen fezlekenin Şeyh Sait'in anması ile ilgili olduğu ortaya çıktı.

İmam Taşçıer ile ilgili 'Şeyh Sait' fezlekesi

Taşçıer'in anma programında yaptığı konuşmasının "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ettiği" ileri sürülerek dokunulmazlığının kaldırılması isteniyor.

HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer hakkında hazırlanan fezlekenin nedeninin 29 Haziran 2020'de Diyarbakır'da düzenlenen Şeyh Sait'i anma programı olduğu ortaya çıktı.

İmam Taşçıer'in anma programında yaptığı konuşmada "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ettiği" ileri sürüldü.

Hazırlanan fezlekede Taşçıer'in şu ifadeleri kullandığı belirtildi:  "Şeyh Sait Efendi ve arkadaşları güçlü bir organizasyonla o dönemdeki baskı ve zulme karşı Kürtlerin haklarını talep ettiler. Kürtlerin de dünyada Türkler gibi, Araplar gibi, Farslar gibi ve diğer milletler gibi bir statü sahibi olmasını istediler. Bu şekilde bu savaşın önünü açtılar ve sonrasında da 1925 yılından daha sonra yüzlerce, binlerce Kürt yine katledildi, göç ettirildi, dillerinden uzaklaştırıldılar, arazilerinden uzaklaştırıldılar, evlerinden uzaklaştırıldılar. Ve bu bugüne kadar da devam etmektedir. Yani 1925 ile 2020 hiçbir şey değiştirilmemiştir.”

Kaynak: Diyarbakır Söz