İnsansız araçların güçleri birleştirildi

Savunma sanayisi firmaları, Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu, İstanbul Yeni Havalimanı'ndaki TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'de ürün ve kabiliyetlerini sergiliyor.

Haberler 22.09.2018 - 00:10 Son Güncelleme : 22.09.2018 - 00:11

Sergilenen ürünler arasnda ASELSAN ve Katmerciler tarafndan gelitirilen insansz sistem de bulunuyor.

ki irketin i birliiyle Tepegöz Kablosuz çok Rotorlu Gözetleme Sistemi ile insansz kara aracnn yetenekleri birletiriliyor.

Tepegöz, 100 metre yükseklie kadar çkarak görev yapabiliyor.

Elektrik tahrikli mobil yer istasyonu, otomatik gerilim kontrollü vinç sistemi ile görev yapabilen Tepegöz, opsiyonel olarak güne paneli destekli güç sisteminden de yararlanabiliyor.

Askeri tipte taktik harita desteine sahip Tepegöz, üzerinde bulundurduu gündüz kameras ve termal kamera vastasyla gece-gündüz toz ve sis engeline taklmakszn görüntü aktarabiliyor.

Tepegöz, yer istasyonu, kablo kontrol modülü, kablo üzeri enerji modülü, kablo üzeri haberleme modülü, hava arac kontrol istasyonu ve kamera sistemi kontrol istasyonundan oluuyor.

Tepegöz, kablolu olarak uçu gerçekletiriyor. Multikopterle yer istasyonu arasnda haberleme linki ve enerji alverii gerçeklemesini salayan bu kablo sayesinde multikopter elektronik kartrmalardan etkilenmiyor. Enerjiyi kablodan ald için de uzun sürüler görev yapabiliyor.

- çok amaçl insansz kara arac

Katmercilerin ilk olarak Uzaktan Kumandal At Platformuyla tantt insansz kara aracnn ana platformu, üzerine entegre edilen faydal yüklerle çok amaçl olarak kullanlyor.

ki aracn bir araya getirilmesiyle Tepegözün kabiliyetleri, enerji kstlar alarak uzak bölgelere tanabilecek.

Böylece scak bölgelerde insan hayatn riske atmadan keif-gözetleme yaplabilecek.

ki irket ayrca SARP Uzaktan Komutal Stabilize Silah Sisteminin insansz kara aracna entegre edildii Uzaktan Kumandal At Platformu üzerinde çalyor.

Ana Sayfaya Git