İnternet yavaşladı! Peki internet hızı neden yavaş!

İnternet hızı neden yavaş? İnternet yavaşladı. Ülkemizin dört bir yanından herkes internet neden yavaşladı? İnternet hızı neden yavaş? ve Yavaş olan internet nasıl hızlanır? şeklinde aramalar yapmakta. Gerek wifi gerekse de evden iş yerinden girilen internet hızında son dakika yavaşlama mevcut olduğu söylemekte. Konu ile alakalı çeşitli teoriler ortaya atılırken, henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Haberler 01.06.2020 - 02:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

nternet hz neden yava? nternet yavalad. Ülkemizin dört bir yanndan herkes internet neden yavalad? nternet hz neden yava? ve Yava olan internet nasl hzlanr? eklinde aramalar yapmakta. Gerek wifi gerekse de evden i yerinden girilen internet hznda son dakika yavalama mevcut olduu söylemekte. Konu ile alakal çeitli teoriler ortaya atlrken, henüz resmi bir açklama gelmedi. Yasaklarn bittii u dakikalarda internetin yava olma sebebinin herkesin yüklenmesi olduu söyleniyor. TurkNet ve Superonline ve Türk Telekom neden yavalad. te internet hz ile alakal açklamalar.

Korona virüs salgn sebebiyle insanlar kendini evlerine kapatp izole olmaya devam ederken, gerek video görümeleri gerekse de film platformlar ve oynanan oyunlard kaslmalar olduu söyleniyor.

NTERNET HIZI NASIL ARTTIRILIR?

BBC Teknoloji Muhabiri Jane Wakefieldn balant kalitesini iyiletirmek için tavsiyeleri öyle:

* Mümkünse interneti kablosuz a üzerinden deil, ethernet kablosu ile kullann.

* Modemlerde 2,4 GHZ ve 5 GHZ frekanslarnda iki ayr a olabiliyor. Bunlarn isimlerini birbirinden farkl yapn ve cihazlarnz 5 GHZ ana balayn.

* Modeminizin yerinin balantnza nasl etki ettiini inceleyin. Bir kitapln altnda veya çok sayda eyann arasnda duruyorsa bu kablosuz balant hzn yavalatabilir.

* Mikrodalga cihazlar kablosuz a sinyallerini kartrabiliyor. nternet üzerinden görüntülü konuma yaparken mikrodalga frnnz çaltrmayn.

* Evde baz noktalarda kablosuz internet az çekiyorsa wi-fi booster denen sinyal güçlendiricilerden aln.

* nternette ayn anda birden fazla kiinin birden fazla yere balanmas hz yavalatyorsa modeminizde önceliklendirme ayarlarna bakn. Baz modemlerde olan bu ayar sayesinde video konferans, film indirme, sosyal medya gibi farkl balantlardan hangilerine öncelik verileceini belirlemeniz mümkün.

* Evinizin sessiz bir bölümünü ofis olarak kullanmaya karar verdiyseniz bu karar uygulamaya geçirmeden önce oradaki internet balantsn kontrol edin.

* nternet üzerinden hz ölçen siteleri de kullann. yi deilse bahsedilen yöntemlerle iyiletirmeye çaln. Düzelmiyorsa evin baka bir bölümünde çalmay düünün.

* Film ve dizileri telefon veya tabletinizden izliyorsanz, bunlar gece herkes uyuyorken cihaznza indirin.

* Evinizdeki internet hz, düzenli olarak servis salaycnzn söz verdiinden daha düük çkyorsa arayp ikayette bulunun.

nternet hzlandrmak için uygulayacanz yöntemler ve ücretsiz programlar vardr. Bu programlar tamamen güvenilir olup herhangi bir kötü amaçl yazlm içermemektedir.

nternet Nasl Hzlandrlr?

nterneti hzlandrmak için yapmanz gereken pek çok yol vardr. Öncelikle kullanm olduunuz modemin bant geniliini tespit etmeniz gerekmektedir. Bant genilii düük olan modemlerde internette yava olacaktr. Bu yüzden yüksek bir bant genilii olan modem tercih etmelisiniz. Bir dier yapmanz gereken ey ise virüslerden kurtulmaktr. Bilgisayarnzda çok sayda virüs var ise bu internetin yavalamasna sebep olacaktr. yi bir anti virüs program ile birlikte bilgisayarnz tarayarak virüslerden kurtulabilir bu ekilde internetinizi hzlandrabilirsiniz.

nternet kablolar ne kadar uzunsa internet hz da o kadar yava olacaktr. Bu yüzden internet kurulumu yaparken modem ile port arasnda ksa kablo tercih edin. Bu ekilde internetiniz hzl olacak ve daha hzl ilem gerçekletirebileceksiniz. nterneti hzlandrmak için yapabileceiniz bir dier ey ise kullandnz cihazn güncellemektir. Özellikle kullandnz yazlmlar güncellenmemise veya uzun süre ayn yazlm kullanyorsanz son yazlm kullanmay deneyin. Bu ekilde daha da hzl bir internete sahip olacaksnz. nterneti hzlandrmak için en iyi yol ise ücretsiz olan internet hzlandrma programlardr. Bu programlar herhangi bir güvenlik aç oluturmadan mevcut olan internet hznz arttrmaktadr. Bu programlar tercih ederek internetinizi hzlandrabilirsiniz.

Ana Sayfaya Git