İnternet yavaşladı! Peki internet hızı neden yavaş!

İnternet hızı neden yavaş? İnternet yavaşladı. Ülkemizin dört bir yanından herkes internet neden yavaşladı? İnternet hızı neden yavaş? ve Yavaş olan internet nasıl hızlanır? şeklinde aramalar yapmakta. Gerek wifi gerekse de evden iş yerinden girilen internet hızında son dakika yavaşlama mevcut olduğu söylemekte. Konu ile alakalı çeşitli teoriler ortaya atılırken, henüz resmi bir açıklama gelmedi.

İnternet yavaşladı! Peki internet hızı neden yavaş!

İnternet hızı neden yavaş? İnternet yavaşladı. Ülkemizin dört bir yanından herkes internet neden yavaşladı? İnternet hızı neden yavaş? ve Yavaş olan internet nasıl hızlanır? şeklinde aramalar yapmakta. Gerek wifi gerekse de evden iş yerinden girilen internet hızında son dakika yavaşlama mevcut olduğu söylemekte. Konu ile alakalı çeşitli teoriler ortaya atılırken, henüz resmi bir açıklama gelmedi. Yasakların bittiği şu dakikalarda internetin yavaş olma sebebinin herkesin yüklenmesi olduğu söyleniyor.  TurkNet ve Superonline ve Türk Telekom neden yavaşladı. İşte internet hızı ile alakalı açıklamalar. 

Korona virüs salgını sebebiyle insanlar kendini evlerine kapatıp izole olmaya devam ederken, gerek video görüşmeleri gerekse de film platformları ve oynanan oyunlard kasılmalar olduğu söyleniyor. 

İNTERNET HIZI NASIL ARTTIRILIR?

BBC Teknoloji Muhabiri Jane Wakefield'ın bağlantı kalitesini iyileştirmek için tavsiyeleri şöyle:

* Mümkünse interneti kablosuz ağ üzerinden değil, ethernet kablosu ile kullanın.

* Modemlerde 2,4 GHZ ve 5 GHZ frekanslarında iki ayrı ağ olabiliyor. Bunların isimlerini birbirinden farklı yapın ve cihazlarınızı 5 GHZ ağına bağlayın.

* Modeminizin yerinin bağlantınıza nasıl etki ettiğini inceleyin. Bir kitaplığın altında veya çok sayıda eşyanın arasında duruyorsa bu kablosuz bağlantı hızını yavaşlatabilir.

* Mikrodalga cihazları kablosuz ağ sinyallerini karıştırabiliyor. İnternet üzerinden görüntülü konuşma yaparken mikrodalga fırınınızı çalıştırmayın.

* Evde bazı noktalarda kablosuz internet az çekiyorsa wi-fi booster denen sinyal güçlendiricilerden alın.

* İnternette aynı anda birden fazla kişinin birden fazla yere bağlanması hızı yavaşlatıyorsa modeminizde önceliklendirme ayarlarına bakın. Bazı modemlerde olan bu ayar sayesinde video konferans, film indirme, sosyal medya gibi farklı bağlantılardan hangilerine öncelik verileceğini belirlemeniz mümkün.

* Evinizin sessiz bir bölümünü ofis olarak kullanmaya karar verdiyseniz bu kararı uygulamaya geçirmeden önce oradaki internet bağlantısını kontrol edin.

* İnternet üzerinden hız ölçen siteleri de kullanın. İyi değilse bahsedilen yöntemlerle iyileştirmeye çalışın. Düzelmiyorsa evin başka bir bölümünde çalışmayı düşünün.

* Film ve dizileri telefon veya tabletinizden izliyorsanız, bunları gece herkes uyuyorken cihazınıza indirin.

* Evinizdeki internet hızı, düzenli olarak servis sağlayıcınızın söz verdiğinden daha düşük çıkıyorsa arayıp şikayette bulunun.

İnternet hızlandırmak için uygulayacağınız yöntemler ve ücretsiz programlar vardır. Bu programlar tamamen güvenilir olup herhangi bir kötü amaçlı yazılım içermemektedir. 

İnternet Nasıl Hızlandırılır? 

İnterneti hızlandırmak için yapmanız gereken pek çok yol vardır. Öncelikle kullanmış olduğunuz modemin bant genişliğini tespit etmeniz gerekmektedir. Bant genişliği düşük olan modemlerde internette yavaş olacaktır. Bu yüzden yüksek bir bant genişliği olan modem tercih etmelisiniz. Bir diğer yapmanız gereken şey ise virüslerden kurtulmaktır. Bilgisayarınızda çok sayıda virüs var ise bu internetin yavaşlamasına sebep olacaktır. İyi bir anti virüs programı ile birlikte bilgisayarınızı tarayarak virüslerden kurtulabilir bu şekilde internetinizi hızlandırabilirsiniz. 

İnternet kabloları ne kadar uzunsa internet hızı da o kadar yavaş olacaktır. Bu yüzden internet kurulumu yaparken modem ile port arasında kısa kablo tercih edin. Bu şekilde internetiniz hızlı olacak ve daha hızlı işlem gerçekleştirebileceksiniz. İnterneti hızlandırmak için yapabileceğiniz bir diğer şey ise kullandığınız cihazın güncellemektir. Özellikle kullandığınız yazılımlar güncellenmemişse veya uzun süre aynı yazılımı kullanıyorsanız son yazılımı kullanmayı deneyin. Bu şekilde daha da hızlı bir internete sahip olacaksınız. İnterneti hızlandırmak için en iyi yol ise ücretsiz olan internet hızlandırma programlarıdır. Bu programlar herhangi bir güvenlik açığı oluşturmadan mevcut olan internet hızınızı arttırmaktadır. Bu programları tercih ederek internetinizi hızlandırabilirsiniz. 

Kaynak: Diyarbakır Söz