Iraklı avukata kadın iç çamaşırı giydirip, işkence yaptılar

IRAK'ta çalıştığı holdingin çalınan 238 bin dolarını geri almak üzere İstanbul'a gelen avukat J.A. (40), parayı çalan Erhan Ç. (38) ile 4 arkadaşı tarafından Esenyurt'ta bir eve götürüldü. Şüpheliler, ellerini ve ayaklarını bağladıkları J.A.'ya kadın iç çamaşırı giydirip, cinsel istismarda bulunuyormuş gibi görüntülerini çekti. Görüntülerle J.A.'ya şantaj yaparak, Irak'a gidip 200 bin dolar getirmesini isteyen şüpheliler, parayı alamayınca videoları yakınlarına gönderdi. J.A.'nın şikayetçi olduğu Erhan Ç. ve arkadaşları, olayın ardından 2 ay geçmesine karşın hala yakalanamadı.

Haberler 07.07.2018 - 11:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbulda serbest çalan Erhan ç., 15 Temmuz darbe giriiminin ardndan illegal yollarla Iraka gidip bir holdingde oför olarak ie balad. Bir süre sonra patronun arabasndan 238 bin dolar ve kymetli bir saat çalan Erhan ç., tutuklanarak cezaevine konuldu. Erhan ç., bir yl cezaevinde kaldktan sonra afla serbest kald.

Kaçak yollarla tekrar Türkiyeye dönen Erhan ç., Irakta çalt holdingin avukat J.A.y arayp, piman olduunu ve paray geri vermek istediini söyledi. çalnan paray geri almak için 19 Nisan günü uçakla stanbula gelen J.A., kendisini havaalanndan araçla alan Erhan ç. ve 4 arkada tarafndan Esenyurtta bir eve götürülerek, belirlenemeyen bir yöntemle bayltld.

KADIN Iç çAMAIRIYLA CNSEL STSMAR VDEOSU

Avukat balayp, uzun süre iddet uygulayan Erhan ç. ve arkadalar, J.A.ya kadn iç çamar giydirdi. 5 üpheli, ellerini balayp, yataa yatrdklar avukat J.A.ya cinsel istismarda bulunuyor gibi görüntüsünü çekti. 2 bin 700 dolar parasn ve cep telefonlarn gasp eden üpheliler, J.A.dan Iraka gidip 200 bin dolar getirmesini, aksi halde görüntüleri yaknlarna göndereceklerini söyledi.

PARAYI ALAMAYINCA GÖRÜNTÜLER YAKINLARINA GÖNDERDLER

üphelilerin serbest brakt J.A., telefonla ulatklar ailesinin ald biletle Iraka döndü. J.A., paray bulmak için Iraktaki ev ve arabasn sata çkard. Ancak üpheliler birkaç gün sonra, Whatsapp üzerinden görüntüleri önce J.A.nn 11 yandaki oluna, ardndan da ei ve patronuna gönderdi.

Bunun üzerine J.A., 4 Mays günü Türkiyeye gelerek suç duyurusunda bulundu. Aralarnda Erhan ç.nin de bulunduu 5 kiiyi tehis eden J.A., yaknlarna gönderilen fotoraf, video ve üphelilerle olan yazmalarn savcla teslim etti.

J.A.nn avukat Pirozhan Karalinin bavurusu üzerine, Atatürk Havaliman güvenlik kameras görüntüleri de dosyaya eklendi. Güvenlik kameras görüntülerinde J.A.y kaçran aracn plakas ve sahibi tespit edilirken, Erhan ç.nin cep telefonu numaras ve dier üphelilere ait bilgiler de savcla teslim edildi.

ANTAJ VE TEHTT MESAJLARDA

Avukata gönderilen mesajlarda Erhan ç. ve dier üpheliler J.A.y görüntüleri göndermekle tehdit ederken, madurun da sk sk yalvard ve görüntüleri göndermeleri halinde intihar edeceini söyledii dikkat çekti.

BZ MAFYAYIZ, TERÖRSTZ

fadesi alnan J.A., Kafama susturuculu silah dayayp, erefsiz, namussuz. Sana bunu brakmayz. Senin gibileri çok öldürdük, kimsenin ruhu duymad. Biz mafyayz, teröristiz dediler. Yüzüme ve vücudumun çeitli yerlerine vurdular. Susturuculu tabanca ve Kalanikoflar vard. Bça boynuma dayayp, Bunu öldürelim, keselim diyorlard. Bçakla elbiselerimi yrtp, kadn iç çamar giydirdiler. Beni darp ettikleri için sersem haldeydim. Üzerimde bu çamarlar varken, Enes tiörtümü yüzüne balad, bana cinsel istismarda bulunuyor gibi yapt. Erhan da video çekti. Cebimdeki 2 bin 800 dolardan 100 dolar bana verdiler. Beni brakacaklarn, döndükten sonra taksitli olarak 200 bin dolar göndermemi istediler. Göndermezsem videolar telefon rehberimdeki herkese göndereceklerini söylediler. Erhan sürekli videolar gönderip para istiyordu. Videolar eime ve oluma göndermi. Sürekli videolar silmesini istiyor, kendisine yalvaryordum dedi.

FETÖ BALANTISI

Olayla ilgili Büyükçekmece Cumhuriyet Basavcl, soruturma balatt. Savcla bavuran J.A.nn avukat Pirozhan Karali, üpheli Erhan ç.nin 15 Temmuz darbe giriiminden sonra kaçak yollarla Iraka kaçtn belirterek, Müvekkilimiz, kendisinin FETÖ ile balants olduunu düünmektedir. Müvekkilim hala aktif olarak tehdit ve antaja maruz kalmaktadr diye konutu.

15 TEMMUZDA KAçTI, BM MÜLTECLK STATÜSÜ VERD

Erhan ç.nin Facebook hesabnda ise FETÖ eleba Fethullah Gülenin fotoraf ve sözlerini kapak sayfas yapt görüldü. Darbe giriiminin ardndan Iraka kaçan Erhan ç.ye Birlemi Milletler tarafndan mültecilik statüsü verildiine dair belge de soruturma dosyasna kondu.

ÜPHELLER, FADEYE DAH çAIRILMADI DDASI

Erhan ç.nin baka dosyalardan arandn belirten Avukat Pirozhan Karali, üphelinin aramalar, yazmalar ve fotoraflar dosyaya sunulmutur. Müvekkilin havaalanndan alnd aracn plakas ile kimin adna olduu ve adresi de tespit edilmitir. Tüm bu bilgi ve evraklar dosyada bulunmasna ramen, ad, adresi, fotoraf ve hatta kimlik numaras bildirilen üpheli ahslar yakalanmam, ifadeye dahi çarlmamtr. Müvekkilim kaçrlp gaspa, tehdit ve tacize maruz braklmtr. Suçlularn bir an evvel yakalanmasn istiyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git