İranlı aileler de eyleme katıldı

HDP önündeki oturma eylemi, 15'inci gününü geride bıraktı.

Haberler 17.09.2019 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Daa kaçrlan çocuklar için Diyarbakr annelerinin HDP il binas önünde balatt oturma eylemine randan katlan aileler de evlat nöbeti tutuyor. 5 yl önce PKKnn kaçrdn düündüü olu Ahmet için eyleme katlan Vahide Sunar ile birlikte 15inci günde 35 oldu.

çocuklar kayp olan ailelerin, 3 Eylülden itibaren HDP önünde balattklar oturma eylemi 15inci güne girerken, dün sabah, 5 yl önce Diyarbakrn Dicle ilçesine gidip, PKK tarafndan kaçrldn iddia ettii olu Ahmet (22) için HDP önüne gelen Vahide Sunar, oturma eylemine balad. Daha önce böyle bir eye cesaret edemediini ancak bu aileleri görünce cesaretlenip, geldiini ifade eden Vahide Sunar, olunun PKKnn elinde olduunu düündüünü söyledi.

Olum 2014 ylnda 17 yandayken Diyarbakrn Dicle ilçesine çalmak için gitti. O günden beri kendisinden haber alamadm. PKKdan üpheleniyorum. diyen Sunar, televizyonda evlatlarna kavuma ümidiyle eylem yapan anneleri görerek, oturma eylemine katlmak için geldiini belirtti. Sunar ile birlikte HDP önünde oturma eylemindeki aile says 35 oldu.

Oturma eylemine katlanlardan Remziye Akkoyun, Hurinaz Omay ve Muhittin Avonann, HDP binasna girmeye kalkmas üzerine gerginlik yaand. Araya polislerin girmesiyle gerginlik sonlandrlrken, aileleri evlatlar için bekleyen dier aileler sakinletirdi.

BURAYI SURYE GB YAPACAKLAR

HDP önünde yaanan gerginlikte HDPlilere ve PKKya tepki gösteren Muhittin Avonan, Askerimize, polisimize silah skyorlar, benim polisime, askerime silah skmasnlar, dara gelince de hemen polisi çaryorlar, çarmasnlar o zaman. Gidiyorlar PKKya YPGye snyorlar. Benim yeenim asker, 4 ay askerlik yapt, kaçrdlar. Asker olmasa polis olmasa biz bu memlekette nasl yaayacaz. Buray Suriye gibi yapacaklar, vallahi de billahi de Suriye gibi yapacaklar dedi.

RANDAN GELEN 5 ALE

Dün Oturma eylemine randan katlan 10 kiiden oluan 5 aile, PKKnn ran kanad PJAKa katlan çocuklarna duyduklar özlemi dile getirdi. Kardei Ümid Abduli için oturma eylemine katlan Rüstem Abduli, yapt açklamada, kardeinden 9 yldr haber alamadn, daa kaçrldn düündüünü söyledi.

Kardeim 15 yandayd. Bize Oraya gidersen kardein seni görür. dediler. Nerede olursa olsun onu bekliyoruz. Kardeimi getirmelerini bekliyoruz. Kardeim bizi burada gördüü zaman gelsin istiyoruz. Umutluyum kardeim bizi burada görür. diyen Abduli, kardeine kavumak istediini belirtti.

SLAMIN HANG KANUNU KABUL EDER

Olu lyas Hakimi için oturma eylemine katlan baba Fahim Hakimi, Kürtçe yapt açklamada, çocuunun 17 yandayken daa kaçrldn belirtti.

Kaçrldktan 2 yl sonra bir arkadann PKKdan kaçarak geldiini anlatan Hakimi, Bana çocuun PKKnn içinde. dediler. 5,5 senedir hiç haber alamadm. ki sefer kalp rahatszl geçirdim ve ameliyat oldum. çocuumun annesi de yerdedir, hastadr. Kalan iki çocuumun da gözleri görmüyor. çocuumuz yayor mu yaamyor mu bilmek istiyoruz. stiyoruz ki buradan bir haber gitsin çocuumuza. diye konutu.

Seslerinin duyulmas için, annelere destek olmak için randan geldiklerine iaret eden Hakimi, unlar kaydetti: Buraya geldik çünkü bize HDPden çocuunuzla ilgili haber alabilirsiniz. dediler. Bu bir zulümdür. 5-6 senedir çocuumuzla ilgili haber alamyoruz. çocuklarmz bizden kopardlar. slamn hangi kanunu bunu kabul eder? çocuklarmzn yaayp yaamadklar konusunda bir haberimiz olsun istiyoruz.

Ana Sayfaya Git