İşkence raporu açıklayacaklar

İHD, TİHV ve Diyarbakır Barosu, kentteki yaşandığını iddia ettiği işkence vakalarıyla ilgili hazırladıkları raporu bugün kamuoyuna açıklayacaklarını duyurdu.

Haberler 04.06.2020 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

nsan Haklar Dernei (HD) Diyarbakr ubesi, Diyarbakr Barosu, Türkiye nsan Haklar Vakf (THV) Diyarbakr Temsilcilii, Balarda polis memuru Atakan Arslann ehit edilmesinin ardndan balatlan soruturma kapsamnda gözaltna alndktan sonra tutuklanan Muhammet Emir Curaya dönük ikence yapld ve bir ev basknnda ev sakinlerinin köpek srmas sonucu yaralanmas ve kötü muameleye maruz kald iddialarna ilikin rapor hazrladklarn bildirdi. Raporun bugün Diyarbakr Barosu Adli Yardm binasnda kamuoyuna duyurulaca açkland.

HUKUK GRMLER

HD, THV ve Diyarbakr Barosu, yaananlara ilikin gerekli hukuki giriimlerde bulunulduunu ileri sürerek açklamasnda, Toplumsal hayatmzda yaygn ve sistematik bir hal alan polis iddeti ve ikence vakalarnn, yargda cezaszlk politikasnn bir sonucu olarak ortaya çktn belirtmek isteriz. Bu nedenle her ne sebeple olursa olsun, anayasada ve uluslararas sözlemelere göre ikencenin mutlak olarak yasaklanm olduunu hatrlatr, hak savunucusu örgütler olarak her zaman ikence eyleminin karsnda olacamz belirtiriz iddialarna yer verdi.

Ana Sayfaya Git