“İsrail’in başkenti cehennemin dibidir”

Diyarbakırlılar, katliama ilişkin duydukları üzüntüyü ve İslam ülkelerinin İsrail’in zulmüne karşı yapılması gerekenlere ilişkin görüşlerini aktardı.

Haberler 16.05.2018 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABD Bakan Donald Trumpn dünyay hiçe sayarak, srailin Bakenti Tel Avivdeki büyükelçiliini Kudüse tamas sonras Filistinlilerin hakl protestosunda yaanan katliam, Diyarbakrllarca telin edildi. Yürüyüe katlan on binler srailin insanlk d katliamn protesto etti. Vatandalar, Diyarbakr Söz ekibine katliama ilikin duyduklar üzüntüyü ve slam ülkelerinin srailin zulmüne kar yaplmas gerekenlere ilikin görülerini aktard.

SRAL DE ABDY DE TERÖRST OLARAK GÖRÜYORUM

Celal çaksoy, sraili de ABDyi de terörist olarak görüyorum. Bunlar dünya terörüdür. Müslümanlar birbirine krdryor, süründürüyor sonra keyifle köesinde izliyor. Suç Müslümanlarda bizde birlik beraberlik yok bu sadece Türkiye ile çözüme balanacak bir sorun deil, dünya Müslümanlarnn zincir gibi birbirine balanmas gerekirken kimse elini tan altna koymuyor. Dier Müslüman ülkelerine baktmzda zaten çou ABD sömürgesi haline gelmi hal böyle olunca srailin yapaca da bu olur. Hepimizin bu durum karsnda bedel ödememiz gerekiyor Filistinin de bedel ödemesi gerekiyor ancak Filistinin elinde silah yok krk yldr tala vurmaya çalyor ama bu i ta atmayla olmuyor.

DEVLET BÜYÜKLERNN BRAN ÖNCE HAREKETE GEçMES LAZIM

Hanifi Budak, Hiçbir slam ülkesinin Filistine yardm ettiini düünmüyorum,Filistin halk yalnz braklmtr. Sadece knamakla yetinmeyip konsolosluklarnn biran önce snr d edilmesi lazm ciddi bir ekilde adm atlmas lazm. Devlet büyüklerinin biran önce harekete geçmesi lazm.

FLSTNDE DÖKÜLEN KANLARIN SEBEB BAZI MÜSLÜMANLARDIR

aban Aslan, slam ülkeleri birlik ve beraberliklerini canla bala salamalar gerek özellikle uanda.sraili ABDyi ve ibirlikçilerini lanetliyoruz.Filistinde dökülen kanlarn sebeplerinden biride baz Müslümanlarn olmasdr.

BÜTÜN EKONOMK VE ASKER ANLAMALARIN PTAL EDLMESN TARAFTARIYIZ

çetin Aldemir, Bata Suudi Arabistan ve birçok slam corafyas bu konuya sessiz kalmakta sadece Türkiye duyarllk göstermekte. Halk olarak meydanlar doldurmamz lazm. Türkiye olarak Filistinin yaynda olduk ve olmaya devam edeceiz. Bu bizim imanmzn bir gereidir. Biz halk olarak devletimizden unu istiyoruz, Türkiye elçilerinin geri çarlmas ve Türkiyedeki srail Büyükelçiliinin kapatlmasn istiyoruz. Bütün ekonomik ve askeri anlamalarn iptal edilmesini taraftaryz. Türkiye olarak BMde ciddi bir kamuoyu oluturup, Amerika ve sraile kar ciddi bir önlem alnmasn istiyoruz. slam ümmetinin birlemesi lazm. Temelde düünce farkllklar, ortak hareket edememe fkh, batnn bize dayatt farkl düünce sistemleri birlemeyi engelliyor. Bizler Tevhid sanca altnda, bu direni ruhuyla hareket edip, bütün emperyalistle kar tek vücut olmalarn istiyoruz.

ÖNEML OLAN FLSTNLLERLE BERABER OLMAKTIR

Fehime Hanm, Allah srail ve Amerikann belasn versin. Köklerine kran düsün. Allah zalimleri, zalimlerle karlatrsn. Oras kutsal topraklardr. Buralar Müslümanlarn hakkdr. uanda ki bu protestolar da az görüyorum. Yetersizdir. Böyle olmamas gerekir. nsanlar gaflettedir. Bir uyansalar yer yerinden oynar. Ama farknda deiller. sraili knamak yetmez. Daha beterini yapmak lazm. Elimden gelse bende oraya giderim ve her eyi yaparm. Oradaki kardelerimiz orada çaresiz. Burada herkes rahatlk içerisinde. Burada gelip durmayla i bitmiyor. Önemli olan onlarla beraber olmaktr.

MÜSLÜMANIM DYEN HERKESN ELN TAIN ALTINA KOYMASI GEREKYOR

Tuna Akman, Ben slam ülkelerinin bu zulme yeterince tepki gösterdiklerine inanmyorum. Suudi Arabistan ve dier slam ülkeleri, bu zulme sessiz kaldklar için bunlar oluyor. Mesele bu. Suudi Arabistana bakyoruz, bütün zenginlikler onda. Bütün Arap ülkelerinin sessiz kalmas, bu zulmü tetikliyor. Bu kann dökülmesine vesile oluyor. Artk bütün slam devletlerinin sraile kar ambargolarn uygulanmas gerekiyor. Müslümanm diyen herkesin elini tan altna koymas gerekiyor.

Ana Sayfaya Git