İşsizlere müjde 5 bin kişiye iş!

İş-Kur Diyarbakır'da kamuda istihdam etmek üzere 5 bin işçi alacak. Noter huzurunda kure çekimiyle belirlenecek işçiler için başvurular başladı. İş-Kur önünde kuyruklar oluştu.

Haberler 28.02.2017 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Toplum Yararna çalma Program kapsamnda Diyarbakr il ve ilçelerinde, resmi kurumlarda 6 aylk süreyle 5 bin içinin çaltrlmak üzere ie alnaca duyuruldu. Dün itibaren, -Kur binas önünde bavuru yapmak üzere binlerce isiz genç, uzun kuyruklar oluturdu.

KURDAN DUYURU

çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanl hayata geçirdii Toplum Yararna çalma Projesi kapsamnda, Diyarbakr ve ilçelerinde asgari ücret karlnda 6 ay süreyle çaltrlacak 500 bin içi alnacan duyurdu. Duyurunun ardndan bavuru için -Kur binasna gelen binlerce kii, uzun kuyruklar oluturdu. Polisin önlem ald -Kura gelenler bavurularn yaparken, ie alnacak kiilerin önümüzdeki günlerde noter huzurunda yaplacak kura çekiliiyle belirlenecei kaydedildi.

SZLR NE YAPACAK?

çalma ve Kurumu Diyarbakr l Müdürlüünce 32 yüklenici nezdinde toplam 5 bin kontenjan için 6 ay süreli Toplum Yararna Program (TYP) açld. Program için almlar seçim yöntemi olarak noter kuras kullanlacaktr.

Adrese Dayal Nüfus Kayt Sisteminde (ADNKS) oturan kiilerden artlar salayan herkes bavuru yapabilecek, ancak bir kii katlmc olarak belirlenecektir.

Diyarbakr Valiliinden yaplan açklamada, TYPlere bavurularn 27 ubat 2017 Pazartesi günü balayp, 3 Mart 2017 Cuma günü sona erecek ekilde, 5 gün olaca belirtildi.

Açklamada, bavurularn ahsen kuruma gelerek ya da https://esube.iskur.gov.tr/internet adresi üzerinden TC kimlik numaras ve ifre kullanlarak yaplaca duyurularak, TYPlerin tümü 15 Mart 2017 balayp 14 Eylül 2017 tarihinde sonlanaca ifade edildi.

Kura çekim tarihleri yükleniciler ve KUR tarafndan mütereken belirlenerek ayrca ilan edilecektir.

KURA çEKM YAPILACAK

Açklamada, limiz genelinde açlan ve 27.02.2017-03.03.2017 tarihleri arasnda bavurusu alnacak TYPleriçin katlmc seçimi Genelgenin 9. Maddesinin 8. Fkras hükmü kapsamnda yaplacaktr. (35 ya snr bulunmamaktadr.) Bir kii ayn gün bavurular balayan TYPlerden yalnzca birisine müracaat edebilecektir. TYPye müracaat edenler bavuru süresi içerisinde bavurularn iptal edebilecektir. ptal ilemi kiinin internet üzerinden sisteme kendi ifresiyle girmesi ya da Kurum kullancsnn bavuran yerine geçerek ilem yapmas ile mümkün olacaktr. Kurum kullancsnn bavuran yerine geçerek iptal ilemi yapmas durumunda mutlaka ilgili kiiden dilekçe alnacaktr. denildi.

Bavuru balangç tarihi ayn olan TYPlere; Adrese Dayal Nüfus Kayt Sisteminde (ADNKS) oturan kiilerden artlar salayan herkes bavuru yapabilecek, ancak bir kii katlmc olarak belirlenecek.

TEK BR KATILIMCI ALINACAK

Açklamann devamnda, Seçim yöntemleri sonras oluan listelerde ayn adreste oturan kiilerden birden fazla kiinin isminin olmas halinde; bavuranlardan Kuruma kayt tarihi daha eski olana öncelik tannacaktr. Kurum kayt tarihlerinin ayn olmas halinde ise bavuranlardan ya büyük olan söz konusu TYPye katlacaktr. (Ayn haneden tek bir katlmc alnacaktr.) Seçim yöntemleri sonras oluan listeler nihai liste olmayp, yüklenici ve KUR tarafnda gerekli inceleme ve kontrol ilemleri (Adres, SGK vb. sorgulamalar) sonrasnda kesinleecektir. nceleme ilemleri tamamlanmadan program balatlmayacaktr. ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfaya Git