Görüş Bildir

İşsizlere müjde 5 bin kişiye iş!

İş-Kur Diyarbakır'da kamuda istihdam etmek üzere 5 bin işçi alacak. Noter huzurunda kure çekimiyle belirlenecek işçiler için başvurular başladı. İş-Kur önünde kuyruklar oluştu.

İşsizlere müjde 5 bin kişiye iş!

Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında Diyarbakır il ve ilçelerinde, resmi kurumlarda 6 aylık süreyle 5 bin içinin çalıştırılmak üzere işe alınacağı duyuruldu. Dün itibaren, İş-Kur binası önünde başvuru yapmak üzere binlerce işsiz genç, uzun kuyruklar oluşturdu.

İŞ KUR'DAN DUYURU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı hayata geçirdiği Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında, Diyarbakır ve ilçelerinde asgari ücret karşılığında 6 ay süreyle çalıştırılacak 500 bin işçi alınacağını duyurdu. Duyurunun ardından başvuru için İş-Kur binasına gelen binlerce kişi, uzun kuyruklar oluşturdu. Polisin önlem aldığı İş-Kur'a gelenler başvurularını yaparken, işe alınacak kişilerin önümüzdeki günlerde noter huzurunda yapılacak kura çekilişiyle belirleneceği kaydedildi.

İŞSİZLİR NE YAPACAK?

Çalışma ve İş Kurumu Diyarbakır İl Müdürlüğünce 32 yüklenici nezdinde toplam 5 bin kontenjan için 6 ay süreli Toplum Yararına Program (TYP) açıldı. Program için alımlar seçim yöntemi olarak noter kurası kullanılacaktır.

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde (ADNKS) oturan kişilerden şartları sağlayan herkes başvuru yapabilecek, ancak bir kişi katılımcı olarak belirlenecektir.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, TYP’lere başvuruların 27 Şubat 2017 Pazartesi günü başlayıp, 3 Mart  2017 Cuma günü sona erecek şekilde, 5 gün olacağı belirtildi.

Açıklamada, başvuruların şahsen kuruma gelerek ya da https://esube.iskur.gov.tr/internet adresi üzerinden TC kimlik numarası ve şifre kullanılarak yapılacağı duyurularak, TYP’lerin tümü 15 Mart 2017 başlayıp 14 Eylül 2017 tarihinde sonlanacağı ifade edildi.

Kura çekim tarihleri yükleniciler ve İŞKUR tarafından müştereken belirlenerek ayrıca ilan edilecektir.

KURA ÇEKİMİ YAPILACAK

Açıklamada, “İlimiz genelinde açılan ve 27.02.2017-03.03.2017 tarihleri arasında başvurusu alınacak TYP’leriçin katılımcı seçimi Genelgenin 9. Maddesinin 8. Fıkrası hükmü kapsamında yapılacaktır. (35 yaş sınırı bulunmamaktadır.) Bir kişi aynı gün başvuruları başlayan TYP’lerden yalnızca birisine müracaat edebilecektir. TYP’ye müracaat edenler başvuru süresi içerisinde başvurularını iptal edebilecektir. İptal işlemi kişinin internet üzerinden sisteme kendi şifresiyle girmesi ya da Kurum kullanıcısının başvuran yerine geçerek işlem yapması ile mümkün olacaktır. Kurum kullanıcısının başvuran yerine geçerek iptal işlemi yapması durumunda mutlaka ilgili kişiden dilekçe alınacaktır.” denildi.

Başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYP’lere;  Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde (ADNKS) oturan kişilerden şartları sağlayan herkes başvuru yapabilecek, ancak bir kişi katılımcı olarak belirlenecek.

TEK BİR KATILIMCI ALINACAK

Açıklamanın devamında, “Seçim yöntemleri sonrası oluşan listelerde aynı adreste oturan kişilerden birden fazla kişinin isminin olması halinde; başvuranlardan Kuruma kayıt tarihi daha eski olana öncelik tanınacaktır. Kurum kayıt tarihlerinin aynı olması halinde ise başvuranlardan yaşı büyük olan söz konusu TYP’ye katılacaktır. (Aynı haneden tek bir katılımcı alınacaktır.) Seçim yöntemleri sonrası oluşan listeler nihai liste olmayıp, yüklenici ve İŞKUR tarafında gerekli inceleme ve kontrol işlemleri (Adres, SGK vb. sorgulamalar) sonrasında kesinleşecektir. İnceleme işlemleri tamamlanmadan program başlatılmayacaktır.” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi