İstanbul Uysal'a Teslim!

İstanbul‘un yeni büyükşehir belediye başkanı, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mevlüt Uysal oldu.

Haberler 29.09.2017 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

STANBUL Büyükehir Belediyesinde (BB) bakanlk seçiminde üçüncü tur sonuçland. AK Parti aday Mevlüt Uysal 179 oyla BB Belediye Bakan oldu. Üçüncü turda açlan zarf says 308 oldu. Geçersiz oy says 4 olurken, CHPnin aday Ekrem mamolu 125 oy ald.

stanbul Büyükehir Belediyesinde (BB) bakanlk seçimi için Meclis 1. Bakan Vekili Ahmet Selamet bakanlnda saat 15.00te topland. CHP stanbul Milletvekili Mahmut Tanal secimi izlemek için geldii BBdeki locada oturacak yer bulamaynca ksa süreli gerginlik yaand.

STANBULA AZ LAF çOK VAADEDYORUZ

Toplantda iki bakan aday da konuma yapt. AK Partinin aday Mevlüt Uysal meclis üyelerinin tamamna ilk kez seslendi. Uysal, Biz az laf, çok i prensibiyle hizmet üretmeye; insanmzn hayr duasn almaya devam edeceiz. Biz stanbullura az laf çok i vaat ediyoruz. dedi.

OYUNUZU STYORUM

Belediye bakanlnn stanbula hizmet için en erefli makam olduunu söyleyen Uysal, Bu en erefli makamda, emin kii olmak yüce bir görevdir. Partim ve Sayn Genel bakanmz uygun gördüler. Bakanlk seçiminde partimin adayym. BB Bakan Sayn Topban istifasnn ardndan, demokratik süreç balad. Onurlu bu görev olan bakanl üstlenmek için huzurunuzdaym, oyunuzu istiyorum diye konutu.

CHP ADAYI MAMOLU AYNI KONUMAYI YAPTI

CHPnin aday Beylikdüzü Belediye Bakan Ekrem mamolu , stanbula çok basit bir vaadi olduunu söyleyerek Özenli bir yönetim vaadediyorum. stanbul için yaplacak her ii özenli yapmann, atlacak her adm özenle atmann sözünü veriyorum. Yeni nesil bir belediyecilik vaat ediyorum. stanbulun toplumsal ve kültürel çeitliliine özen gösteren, herkese hogörüyle bakan bir yönetim vaat ediyorum. Parti davasn unutalm. Bütün belediye meclisi üyelerinin aday olduuma inanyorum. dedi.

CHP GRUP BAKANI ÖRTÜ STED

Adaylarn konumasnn ardndan seçimin usülüyle ilgili CHP BB Grup Bakan Erturul Gülsever oy sandklarnn üzerinin örtülmesini talep etti. Oturuma Bakanlk eden stanbul Büyükehir Belediye Bakanvekili Ahmet Selamet bu talebi kabul etti. Selamet oy verme ilemini üyelerinin isimlerini sayarak balatt.

BRNC TUR OYLARI

Birinci turda açlan zarf says 307 oldu. ki oy geçersiz saylrken AK Partinin aday Mevlüt Uysal 179, CHPnin aday Ekrem mamolu 126 oy ald.

KNC TUR SONUçLARI

kinci turda açlan zarf says 308 oldu. Geçersiz oy says 1 olurken, AK Partinin aday Mevlüt Uysal 179, CHPnin aday Ekrem mamolu 128 oy ald.

ÜçÜNCÜ TURDA 156 OY YETERL OLACAK

lk iki turda adaylar 206 oy alamaynca, yeni bakan belirleyecek üçüncü tura geçildi. Üçüncü turda 308 oy kullanlrken, 4 oy geçersiz sayld. AK Partinin aday Mevlüt Uysal 179, CHPnin aday Ekrem mamolu ise 125 oy ald. Uysal yapt teekkür konumasnda Bütün gücümle bu onurlu göreve layk olmaya çalacam dedi.

MEVLÜT UYSAL KMDR

Mevlüt Uysal 1966 ylnda Antalya Alanya dünyaya geldi. lk ve orta Antalyada tamamladktan sonra, 1988 ylnda stanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

Uysal, serbest avukatln yan sra aktif siyasetle de urat. AK Partinin Küçükçekmece lçe Tekilat kurucu bakan oldu. 2009 ylnda Baakehir ve Bahçeehirin birleerek ilçe olmas üzerine 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde Baakehir Belediye Bakan seçildi.

2014 Yerel Seçimlerde ikinci kez Baakehir Belediye bakanl koltuuna oturdu. Mevlüt Uysal evli ve dört çocuk babasdr.

Ana Sayfaya Git